Mobiili

Esso kehottaa sulkemaan matkapuhelimen tankattaessa

Julkaistu:

Tulipaloriskiin vedoten huoltoasemaketju Esso suosittaa kieltomerkein sulkemaan käsipuhelimen huoltamoillaan bensiinin tankkauksen ajaksi. Yhtiö ei edes harkitse kiellosta luopumista, koska sillä on tiedossaan jo kolme raportoitua tapausta, joissa tankkauksen yhteydessä syttynyttä paloa epäillään kännykän sytyttämäksi.
Palon syttymisriski on pieni, mutta riittävä, jotta yhtiön mielestä on perusteltua kieltää käsipuhelimen päälläolo tankkauksen aikana.

Toivola muistuttaa, että myös suurten matkapuhelinvalmistajien, kuten Nokian, käyttöohjeissa varotetaan pitämästä matkapuhelinta auki tankkauksen aikana.

- Miksi ottaa sitä pientäkään riskiä? Harkitsemme käyttökieltosuosituksen poistamista ehkä vasta sitten, kun matkapuhelinvalmistajat tiputtavat sen omista manuaaleistaan, kommentoi Suomen Esso Ab Oy:n toimitusjohtaja Sakari Toivola.

Toivola rinnastaa matkapuhelimen jännitekentän staattiseen sähköön, joka voi sytyttää tankkauksen yhteydessä ilmaan kaasuuntuneen bensiinin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pieni kieltotarra ei kerro kiellon perusteita

Esso suosittaa matkapuhelimen käyttökieltoa liikennemerkin näköisellä tarralla.

Pienikokoinen merkki tankkausmittarin läheisyydessä ei kerro perusteita kännykän käyttökiellolle.

Toivolan mukaan Esson organisaatio on kuitenkin tarkasti dokumentoinut kolme tapausta maailmalla, joissa bensiinipalon syttymisen selittäjä voi olla matkapuhelinkenttä.

Ainoana ylikansallisena huoltamoketjuna Essolla on matkapuhelimen käyttökielto voimassa tankeillaan kaikkialla maailmassa. Käyttökielto tuli huoltamoille jo viime vuosikymmenen lopulla.

Kommentit

    Näytä lisää