Viranomainen tiukkana - Mobiili - Ilta-Sanomat

Saksa ei aio helpottaa umts-ehtoja

Saksan televiranomainen, Reg TP ei aio muuttaa aiempia umts-lupaehtoja esimerkiksi antamalla operaattoreiden yhdistyä. Se myös kiistää estävänsä alan luontaista konsolidoitumista lupaehtoihin vedoten.

5.4.2002 17:39

Saksalaiselle Handelsblatt-lehdelle Saksan 3g-ratkaisuja kommentoinut Reg TP:n Matthias Kurth korostaa lisenssien olevan laillisesti sitovia, eikä niiden myöntämishetkellä vallinneita olosuhteita ryhdytä jälkikäteen muuttelemaan.

Kurthin mukaan Vodafonen Saksan yhtiö on jo uhannut ryhtyä oikeustoimiin Reg TP:tä vastaan, jos se muuttaa 3g-lupaehtoja, Europemedia kertoo. Operaattorit maksoivat kuudesta umts-luvasta yhteensä 8,4 miljardia euroa.

Ranskalaiset painostavat

Viranomaista on painostettu erityisesti pienempien operaattorien puolelta sallimaan niiden yhdistyminen ja silti säilyttämään molemmat umts-luvat. Erityisesti France Telecom on ollut vahvasti tällä kannalla.

France Telecom omistaa 28,5 prosenttia saksalaisesta MobilCom AG:stä, joka haluaisi yhdistyä toisen umts-operaattorin kanssa ja sen jälkeen myydä toisen lisenssin suuremmalle operaattorille.

Kurthin mukaan operaattorien yhdistymistapauksessa toinen lisenssi todennäköisimmin huutokaupataan nykyisten umts-lisenssinhaltijoiden kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?