Neuvottelut epäonnistuivat - Mobiili - Ilta-Sanomat

Flextronicsin väki marssi ulos

Julkaistu: 15.3.2002 9:39

Matkapuhelinalan sopimusvalmistajan Flextronicsin tuotantolaitoksilla Pohjanmaalla alkoi torstai-iltana työnseisaus. Myöhään yöhön jatkuneissa neuvotteluissa ei päästy yksimielisyyteen, kertoi henkilöstöpäällikkö Pentti Pikkupeura perjantaiaamuna.

Työkiista aiheutui Flextronicsin Sievin tehtaiden osittaisesta alasajosta ja työntekijöiden siirtämisestä 20 kilometrin päähän Kannuksen tehtaalle. Pikkupeura korostaa, että ketään ei muutosten yhteydessä irtisanota.

Ulosmarssi koski Sievin, Kannuksen, Oulaisten ja Haapajärven toimipaikkoja. Lakkohankkeessa on mukana 695 työntekijää ja 95 toimihenkilöä. Työt alkavat taas iltavuorosta sunnuntaina.

Työntekijät luonnehtivat tekemisiään mielenosoitukseksi. Työnantajan mukaan kyseessä on puhdasverinen lakkoilu.

Henkilökunta perustelee toimiaan tyytymättömyydellä yrityksen henkilöstöpolitiikkaan. Henkilöstöryhmien mukaan työnantaja ei suostu käymään asiallisia yt-neuvotteluja eikä järjestämään riittävää henkilökunnan koulutusta muun muassa uudelleensijoittamisen helpottamiseksi.

- Työntekijät eivät ole esittäneet vaatimuksia työoloista tai palkoista. Se hankaloittaa keskusteluja, Pikkupeura huomautti.

Amerikkalainen Flextronics valmistaa matkapuhelimen osia muun muassa Nokialle, Motorolalle, Ericssonille ja Alcatelille.

Yrityksellä on Suomessa työntekijöitä noin 1 400. Heistä vajaat 800 työskentelee Oulaisissa, Sievissä, Kannuksessa ja Haapajärvellä, loput 600 Kyröskoskella ja Tampereella.