Nokia 9210i Communicator tuo tehoa internet-selailuun

Nokia 9210i Communicator tuo tehoa internet-selailuun, lisää tietoturvaa, nopeuttaa tiedonkäsittelyä sekä tukee streaming-mediaa ja Flash-sisältöjä, kertoo Nokia tiedotteessaan.

Nokia julkisti Hannoverissauuden jäsenen kommunikaattoreiden tuotesarjaansa. Lukuisilla uusilla sovelluksilla ja laajennetulla muistikapasiteetilla varustettu Nokia 9210i Communicator on Nokian kommunikaattorituotteille merkittävä edistysaskel.

Se on ensimmäinen Nokian päätelaite, jossa on Internet-selain JavaScripts-tuella, Flash Player -sovellus Macromedian flash-animaatioiden esittämiseen sekä RealOne Player, joka mahdollistaa reaaliaikaisen video- ja audiostreamingin hscsd (High Speed Circuit Switched Data)-verkoissa.

Yrityskäyttäjille Nokia 9210i Communicator tarjoaa turvatun yhteyden virtuaalisen yksityisverkkoratkaisun (vpn, Virtual Private Network) avulla. Uuden kommunikaattorin toimitusten arvioidaan alkavan Euroopan ja Aasian alueella vuoden 2002 toisen neljänneksen aikana.

Hopeansävyinen näppäimistö

Nokia 9210i Communicatorin uudistuneeseen ulkoasuun kuuluu hopeansävyinen näppäimistö laitteen etukannessa.

Nopea datayhteys ja RealOne Player -sovellus mahdollistavat myös reaaliaikaisen Internet-streamingin eli mediasisällön suoratoiston matkapuhelimessa. Tiedonkäsittelyn nopeutta tehostaa laitteen 40 megatavun suuruinen muisti, jota voidaan kasvattaa lisävarusteena saatavilla muistikorteilla.

Internet-selailun sujuvuutta lisäävät www-selaimen uudet ominaisuudet, kuten html 4.01-yhteensopivuus, JavaScript-tuki ja mahdollisuus näyttää css-tyylisivuja. Flash Player -sovelluksen ansiosta käyttäjä voi nauttia uudenlaisista elokuvista, sarjakuvista ja peleistä oman kommunikaattorinsa välityksellä. Flash Player tukee Macromedia Flash 5 -versiota, joka on PC-ympäristössä laajalti käytetty menetelmä animaatioiden ja multimedian esitykseen.

Nokia IPSec VPN client -ohjelmisto tarjoaa yrityskäyttäjille turvatun ja luotettavan yhteyden kommunikaattorin kautta yrityksen Intranetiin. Käyttäjän kirjauduttua yrityksen vpn-verkkoon, kommunikaattorin ja verkon välillä Internetin kautta siirtyvä tieto salataan ja suojataan muutoksilta. Nokia VPN Client on saatavilla lisäohjelmistona vpn-pilotteihin vuoden 2002 toisella neljänneksellä.

Nokia esitteli myös Nokia GPS Module -lisälaitteen, joka tuo gps-paikannusteknologian nyt ensimmäistä kertaa Nokian matkapuhelinten tuotevalikoimaan. Nokia 9210i Communicatorille optimoitu Nokia GPS Module mahdollistaa sijainnin ja määränpään vaivattoman seurannan. Se tarjoaa käyttäjille katuosoitteiden hakujärjestelmän ja opastusta reitin valinnassa useissa Euroopan kaupungeissa.

Uuden lisälaitteen myötä myös Nokian yhteistyökumppaneilla on tilaisuus hyödyntää GPS-paikannuksen mahdollisuuksia kehittämällä lisäsovelluksia paikannuspalveluihin.

Ominaisuudet

- matkapuhelin (tavalliset puhelut sekä kaiuttimen tai nappikuulokkeen kautta) - työpöytä, taustakuva ja linkit - monipuoliset viestitoiminnot, joihin kuuluvat tekstiviestit (SMS), faksi ja sähköposti - Internet (WWW ja WAP) - osoitekirja - kalenteri - tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, tiedostonhallinta ja esitysten katselu - laskin, kello, nauhuri, RealOne Player, Flash Player, kuvankäsittely (digitaalikamerayhteys) - PC Suite Nokia 9210i Communicatorille Lisää sovelluksia on myyntipaketin mukana toimitettavalla CD-romilla, ja niitä voi myös hankkia osoitteesta www.softwaremarket.nokia.com - mitat: 158 x 56 x 27 mm, paino 244 grammaa - puheaika jopa 10 tuntia, valmiusaika jopa 230 tuntia - GSM 900/1800, HSCSD-tuki - värinäyttö (4096 väriä) - prosessori: 32-bit ARM-pohjainen RISC CPU - Symbian-käyttöjärjestelmä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?