Nokia 7210 -puhelin ylpeilee värinäytöllä

Nokia on esitellyt värikkään uutuuden fashion-puhelintensa valikoimaan. Nokia 7210 -puhelimen rohkean muotoilun yksityiskohtiin kuuluvat muun muassa uudenlainen näppäimistö ja nelisuuntainen ohjausnäppäin.

Puhelimessa on värinäyttö, multimediaominaisuudet (Multimedia Messaging Service, mms), Java-sovellusten tuki sekä FM-stereoradio. Uusi muotipuhelin hyödyntää gprs (General Packet Radio Service)-tekniikkaa ja toimii viidellä mantereella GSM 900/1800/1900 -verkoissa.

Nokia 7210 tulee myyntiin maailmanlaajuisesti vuoden 2002 kolmannella neljänneksellä.

Nokia 7210 on ensimmäinen tuote, joka perustuu pienikokoisille värinäytöille optimoituun Nokia Series 40 -käyttöliittymään. Puhelimen värinäyttö tukee 4096:a väriä, ja yhdessä multimediaviestinnän kanssa se tuo viestintään uusia ulottuvuuksia.

Nokia 7210 -puhelimella voi vastaanottaa multimediaviestejä, jotka sisältävät tekstiä, kuvia ja soittoääniä. Nokia 7210 tukee Java 2 Micro Edition (J2ME) -teknologiaa, joka on pienille kulutuselektroniikkalaitteille parhaiten soveltuva Java-teknologian versio. Nokia 7210 -puhelimen J2ME-sovellusalusta perustuu Mobile Information Device Profile 1.0 (midp 1.0) -teollisuusstandardiin.

Uutuuden käyttäjät voivat yksilöidä laitteensa hakemalla puhelimen wap-selaimella uusia, monipuolisia Java-sovelluksia.

Ääniä riittää

Moniääniset midisoittoäänet ja FM-stereoradio tuovat Nokia 7210 -puhelimen käyttäjän ulottuville korkealaatuisen äänimaailman. Midi-ääniä ja perinteisiä soittoääniä voidaan käyttää myös soittajakohtaisina hälytysääninä sekä tekstiviestien merkkiääninä.

Lisää melodisia soittoääniä voi vastaanottaa mms-viestinä, hakea Club Nokiasta wap:n välityksellä tai Internetistä Nokia PC Suite 5.0 -ohjelman avulla. Puhelimen kaiutintoiminto mahdollistaa muun muassa radion kuuntelemisen ilman kuulokkeita.

Nokia 7210 on myös Nokian ensimmäinen Pop-Port-liitännällä varustettu puhelinmalli. Se on ensisijainen liitäntä Nokian tulevissa puhelinmalleissa.

Langattomaan ympäristöön suunniteltu Pop-Port tukee toimintoja, joihin kuuluvat lisälaitteiden digitaalinen tunnistaminen, stereoääni ja nopea datayhteys. Sen myötä Nokia avaa vähitellen lisälaiteliitynnän osia ja lisensoi spesifikaatioita lisälaite- ja matkapuhelinvalmistajille. Näin musiikin, viihteen tai kuvien alalla toimiville yrityksille tarjoutuu mahdollisuus lisätä merkittävästi innovatiivisten ja houkuttelevien lisälaitteiden tarjontaa.

Ominaisuudet

- kaiutintoiminto, joka mahdollistaa radion kuuntelun ilman kuulokkeita sekä neuvottelupuhelun- melodiset MIDI-soittoäänet- Pop-Port -liitäntä:lisälaitteen digitaalinen tunnistus stereoääni datayhteys virran ulostulo lisälaitteelle - näytönsäästäjänä digitaalinen kello- kehittyneet kalenteritoiminnot- näytön taustakuva- käyttäjän vaihdettavissa oleva näytön väritys- viestitoiminnot: SMS, MMS- Java-pelit: Triple Pop, Bounce- lisävarusteena saatavilla 6 Xpress-on -värikuorta- sekuntikello ja ajastin- PC Suite 5.0- mitat: tilavuus 68 cm3, paino 83 g- puheaika jopa 4 tuntia, valmiusaika jopa 240 tuntia- infrapunaportti- WAP 1.2.1- GPRS 2+2, 1+3- GSM 900/1800/1900

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?