Ericsson syrjään? - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokia on saksalaisen E-Plussan 3g-päätoimittaja

Saksan kolmanneksi suurin mobiilioperaattori, E-Plus Mobilfunk GmbH & Co. KG on valinnut Nokia Networksin kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkonsa päätoimittajaksi. Nokia toimittaa yksinään verkon ydinratkaisut ja on radioverkkojen ja tukiasemien suurin toimittaja.

12.3.2002 6:42

Toimitukseen kuuluvat verkkoinfrastruktuurin lisäksi asennus-, ylläpito- ja päivityspalvelut myös toimituksen jälkeen. Nokia on vuodesta 1993 lähtien toimittanut kaikki E-Plussan gsm-verkon ydinratkaisut ja pääosan yhtiön radioverkoista.

Nokia kertoo aloittavansa toimitukset välittömästi.

E-Plussan pääomistajan, KPN Mobile N.V:n teknologiajohtaja Horst Lennertz sanoi E-Plussan haluavan julkistaa umts-ratkaisunsa hyvin rohkealla aikataululla. Hän korosti erikseen, etteivät kaikki toimittajat pysty tällaiseen toimitusaikaan ja toteutukseen, mutta Nokian hän arvelee siihen pystyvän.

Kuinka kävi Ericssonin?

Kauppa on hyvin samankaltainen, minkä Ericsson AB kertoi saaneensa E-Plussalta huhtikuussa 2001. Vajaa vuosi sitten Ericsson kertoi toimittavansa 3g-verkon ydinteknologian ja olevansa toinen radioverkkojen toimittajista E-Plussalle Saksassa, KPN Mobilelle Hollannissa ja KPN Orangelle Belgiassa.

Ericssonin mukaan toimitusten piti alkaa viime syyskuussa ja ensimmäisten verkkopilottien olla toiminnassa viime vuoden loppuun mennessä. Tiettävästi mitään ei ole tähän mennessä toimitettu. Hollantilainen KPN Mobile omistaa E-Plussasta 77,49 prosenttia ja loput 22,51 prosenttia on amerikkalaisella BellSouth Corporationilla. BellSouth aikoo vaihtaa E-Plus -osakkeensa KPN N.V:n osakkeiksi tämän vuoden toisella puoliskolla.

Japanin suurin mobiilioperaattori, NTT DoCoMo Inc. omistaa KPN Mobilesta noin 15 prosenttia. E-Plus aloittaa DoCoMon i-mode -palvelun tarjoamisen Saksassa tällä viikolla.

E-Plussalla oli viime vuoden lopussa noin 7,5 miljoonaa matkapuhelinasiakasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?