AOL luopuu Microsoftin selaimen käytöstä

AOL Time Warner on siirtymässä Netscapen selaimen käyttöön omassa CompuServe-palvelussaan. Vaihto on pläjäys päin redmontonilaisen Microsoftin selainmonopolipyrkimyksiä. Ihmettä on herättänyt lähinnä se, että vaihto on tapahtumassa vasta nyt.

12.3.2002 5:23

Yhdysvaltalainen mediajätti AOL Time Warner osti Netscape Communicationsin jo 1999 ja siirtymistä Netscapen selaimen käyttöön on odotettu siitä pitäen.

CompuServellä on noin 33 miljoonaa käyttäjää, joten kummankaan yrityksen näkökulmasta kyse ei ole mistään pienestä asiasta.

AOL on kamppaillut Microsoftia vastaan koko internet-viestinnän kirjolla sekä myös sähköisen kaupankäynnin osalta. AOL myös todisti antitrustioikeudenkäynnissä Microsoftia vastaantämän käyttäneen hyväkseen määräävää asemaansa muita yrityksiä vastaan.

Analyytikkojen mielestä AOL tulee viemään suuren osan Microsoftin selainkäyttäjäkunnasta. Lisäksi siirto merkitsee sitä, että pitkästä aikaa internet-sivujen tekijät joutuvat miettimään ratkaisujensa toimivuutta kahdessa eri selaimessa.

Se tuo myös taatusti lisää markkinaosuutta Netscapen selaimelle, jolle aiheutetuista vahingoista AOL käy erillistä oikeusjuttua Microsoftia vastaan.

AOL on aloittanut Netscapen selaimen testauksen omassa palvelussaan viime syksynä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?