IDC:n mukaan - Mobiili - Ilta-Sanomat

Gprs- ja umts-investoinnit pääsevät taas käyntiin

Huolimatta viime vuoden takapakista operaattorit investoivat tänä vuonna gprs- ja umts-verkkojen ja -palvelujen kehittämiseen, IDC:n tutkimus kertoo. Länsi-Euroopan operaattoripalveluiden IDC ennustaa kasvavan tänä vuonna 12,5 miljardiin euroon viime vuoden 9,7 miljardista eurosta.

11.3.2002 16:48

Viime vuonna verkkoratkaisuihin Länsi-Euroopassa käytetyt varat kasvoivat 11,4 prosenttia, vaikka talous taantui ja markkinoilla nähtiin useita operaattorien yhdistymisiä ja jopa lopettamisia.

IDC:n tutkimuksen mukaan mobiilioperaattorit alkavat taas investoida gprs- ja umts-verkkoihin. Sen mukaan lähes 40 prosenttia palveluoperaattorien tänä vuonna käyttämästä investointirahasta suuntautuu gprs- ja umts-infrastruktuuriin.

Tänä vuonna kysyntää vauhdittavat näiden lisäksi myös käyntiin pääsevät investoinnit mts-, laajakaista-, ip vpn-, voip- ja atm-verkkoratkaisuihin.

IDC ennustaa alalla vielä tänä vuonna Länsi-Euroopassa tapahtuvan yritysjärjestelyjä, joissa esimerkiksi perinteiset palveluntarjoajat ja valtio-omisteiset teleoperaattorit yhdistyvät internet-operaattorien kanssa tai luopuvat ydinliiketoimintojen ulkopuolisista toiminnoistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?