Norjan konkurssista - Mobiili - Ilta-Sanomat

Lehtitieto: Soneraa uhkaa satojen miljoonien korvausvaade

Viime vuoden elokuussa konkurssiin haetun norjalaisen mobiilioperaattori Broadband Mobilen konkurssipesä aikoo hakea satojen miljoonien Norjan kruunujen korvauksia aiemmilta omistajiltaan, Sonera Oyj:ltä ja norjalaiselta Enitel ASA:lta.

7.3.2002 12:57

Norjalaisen Dagens Naeringsliv -lehden mukaan Soneran ja Enitelin aiemmin puoliksi omistama Broadband Mobile syyttää entisiä omistajiaan umts-toimilupahakemuksen yhteydessä takaamiensa tilisiirtojen laiminlyönnistä. Yhtiö sai yhden Norjan neljästä umts-toimiluvasta marraskuussa 2000.

Yhtiö ajettiin kuitenkin konkurssiin Enitelin vetäydyttyä yhteisestä umts-hankkeesta viime kesäkuussa. Konkurssi oli Norjan taloushistorian kolmanneksi suurin; siinä 370 työntekijää joutui työttömäksi.

Korvausvaade satoja miljoonia

Lehden mukaan Sonera takasi 400 miljoonan euron ja Enitel kahden miljardin Norjan kruunun tilisiirrot Broadband Mobilelle, mutta kumpikaan ei ole niitä käytännössä hoitanut. Lehti ei kerro tarkkaa korvaussummaa, mutta se lienee kuitenkin satoja miljoonia kruunuja.

Viime syyskuussa myös Enitel haettiin konkurssiin; yhtiöllä oli velkoja noin 3,9 miljardia kruunua ja osittain jo korvamerkittyjä varoja 350 miljoonaa kruunua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?