France Telecom jarruttelee Saksan satsauksiaan

Euroopan toiseksi suurin teleoperaattori, ranskalainen France Telecom SA jarruttelee 28,5-prosenttisesti omistamansa saksalaisen mobiilioperaattorin MobilCom AG:n investointihaluja. MobilCom tekee tappiota ja FT:llä on jo nyt niskassaan 65 miljardin euron velat.

18.2.2002 13:10

MobilCom haluaisi investoida peräti 11 miljardia euroa lisää Saksan 3g-verkkoihin, mutta omaa velkataakkaansa supistamaan pyrkivä suuromistaja haraa vastaan. Sijoittajat ova uskoneet France Telecomin suostuvan MobilComin lisärahoitustoiveisiin, Bloomberg kertoo.

Nyt ranskalaisoperaattori vaatii MobilComia leikkaamaan investointiaikeitaan "merkittävästi". Se muistuttaa saksalaiskumppaniaan huomioimaan myös perustavanlaatuiset muutokset, joita Saksan markkinat ovat parin viime vuoden aikana kokeneet.

Ohipuhumisia

MobilCom valittelee France Telecomin yrittävän saada sitä lykkäämään satsauksiaan aluksi ensi vuoteen, sitten seuraavaan jne.

Ranskalaisoperaattori on huomauttanut vastineeksi rahallisen tukensa MobilComille loppuvan siinä vaiheessa, kun umts-toiminnot saadaan käyntiin. Lisäksi se odottaa MobilComilta selkeää liiketoimintasuunnitelmaa kuinka se pääsee tappioputkestaan irti.

Teleoperaattorit sijoittivat Saksan umts-lupiin kaikkiaan 50 miljardia euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?