Teamware rakentaa Arabianrantaan verkkopalvelut

Teamware Group on valittu rakentamaan Helsingin Arabianrannan alueen verkkopalvelut. Kevään aikana käyttöönotettava vuorovaikutteinen kaupunginosaportaali kokoaa yhteen alueen yrityksille, asukkaille ja opiskelijoille tarkoitetut hyötypalvelut.

5.2.2002 14:13

Se on konkreettinen askel kohti Arabianrannan virtuaalista kyläyhteisöä, Helsinki Virtual Villagea.

Helsinki Virtual Village on Helsingin kaupungin aloitteesta käynnistetty julkisyksityinen hanke, joka perustettiin kehittämään uuden Arabianrannan alueen yritysten, asukkaiden ja opiskelijoiden tarvitsemia tietoyhteiskunnan palveluja ja teknologiaa. Tavoitteena on luoda toimiva virtuaaliyhteisö, jossa alueella työskentelevät, asuvat ja opiskelevat voivat toimia vuorovaikutuksessa kuten perinteisessä kyläyhteisössä aikanaan.

- Teamwaren rakentaman portaalin kautta vuorovaikutteiset verkkopalvelut ovat yhteisön jäsenten käytettävissä sekä kodin että työpaikan kautta. Näin asukkaiden vaikutusmahdollisuudet ja sitä kautta sitoutuminen omaan paikallisyhteisöön kasvavat. Samalla design-alan johtava keskittymä saa välineen, jolla yritykset sekä osaaminen löytävät paremmin toisensa, sanoo Arabianrannan kehityksestä vastaavan Art and Design City Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Kari Raina.

- Helsinki Virtual Village on ainutlaatuinen hanke, johon voimme tuoda aitoa lisäarvoa teknisellä ja kokemukseen perustuvalla verkkoyhteisö-osaamisellamme", sanoo Teamwaren toimitusjohtaja Rauno Toivonen.

Jo tämän kevään aikana kävijät voivat verkossa mm. seurata alueen rakennustöiden edistymistä, lukea ja keskustella ajankohtaisista asioista, ilmoittautua paikallisiin tapahtumiin, hakea työpaikkoja/työntekijöitä sekä etsiä tietoa alueen yrityksistä ja ostaa niiden tuotteita ja palveluja.

Arabianrantaan on rakennettu jo vuonna 1998 optinen laajakaistaverkko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?