Mobiili

Opiskelijoiden ruokalistat matkapuhelimeen

Julkaistu:

Tampereen teknillisellä korkeakoululla (TTKK) ja Tampereen yliopistolla käynnistyy ensi maanantaina uusi mobiilipalvelu. Opiskelijat voivat silloin tilata kouluillaan toimivien ravintoloiden ruokalistat suoraan matkapuhelimiinsa. Palvelu toimii korkeakoulujen suurimmissa Juvenes-ravintoloissa.
Ruokalistat voi tilata joko yhdeksi päiväksi tai kerralla kuukaudeksi. Hinnat on pyritty saamaan opiskelijaystävälliseksi. Esimerkiksi kuukaudeksi tilattuna ruokalistat maksavat yhteensä neljä euroa eli päivää kohden hinta on 0,2 euroa. Tällöin ruokalistat saapuvat arkipäivisin automaattisesti kännykkään heti ravintoloiden auettua kello 10.30.

Palvelun on toteuttanut TTKK:n Yritystallit-ohjelmassa oleva matkapuhelinpalveluihin erikoistunut yritys, Labyrintti Media Oy.

- Vastaavaa palvelua ei ole tietääkseni käytössä missään muualla. Idea lähti teekkareiden omasta aloitteesta. TTKK:lla luentojen väliin jää yleensä vain vartti aikaa ruokailuun. Monet ovat kokeneet hankalaksi löytää mieleistä ruokapaikkaa riittävän nopeasti. Nyt ruokalistat saa halutessaan kännykän näytölle, joten aikaa ja vaivaa säästyy, toimitusjohtaja Juha Miettinen kertoo.

Kännykällä myös tentti-ilmoitus
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

TTKK:lla on käytössä myös muita opiskelijan elämää helpottavia mobiilipalveluita. Ensimmäisenä oppilaitoksena Suomessa TTKK otti maaliskuusta 2001 käyttöön palvelun, jonka avulla opiskelijat voivat ilmoittautua tenttiin tai perua osallistumisensa lyhyellä tekstiviestillä.

Matkapuhelimen SMS-viestillä voi myös kysyä tenttituloksiaan tai tilata opintosuoritusotteen.

- Esimerkiksi sähköisiä opintosuoritusotteita on tilattu jo useita tuhansia kappaleita. Tekstiviestillä tai webistä tilattu ote lähetetään opiskelijalle sähköpostin liitetiedostona, opiskelijapalvelupäällikkö Lea Pelto sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää