Mobiili

IBM, Motorola ja Vodafone kehittämään 3g-teknologioita

Julkaistu:

Teollisuusjätit IBM, Motorola ja Vodafone ryhtyvät yhdessä tutkimaan ja kehittämään laiteohjausjärjestelmiä käyttäjäystävälliset mobiiliyhteydet turvatakseen.
Tavoitteena on yksinkertaisesti rakentaa sellaiset laiteohjainjärjestelmät, että mobiililaitteet voidaan päivittää ja korjata "lennossa", matkapuhelinyhteyden kautta, kertoo Wireless.NewsFactor

Matkapuhelin- ja -verkkoalan nopeat muutokset aiheuttavat sen, että laitteiden toimivuuden edellytykset muuttuvat. Esimerkiksi ohjelmistovirheet matkapuhelimissa aiheuttavat ongelmia.

Nyt kun kimpassa on sekä ohjelmistospesialistin, matkapuhelinvalmistajan että teleoperaattorin muodostama liittouma, tarjoaa se yritysten mielestä ainutlaatuiset mahdollisuudet ratkaista palvelujen ongelmat. Vodafone on maailman suurin operaattori, sillä on yli sata miljoonaa asiaksta ympäri maailmaa.

Kolmikko käyttää "device managementia", laiteohjausta yleisnimenä teknologialle, joka mahdollistaa mobiililaitteiden konfiguroinnin, monitoroinnin ja palvelun suorituskyvyn ongelmien ratkaisun sekä ohjelmistojen asennuksen ja päivityksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Testisysteemit jo toiminnassa

Troikka käyttää gprs-verkkoja palvelunsa testaamiseen. Taovitteena on minimoida palvelun jakelun ja ylläpidon kulut.

Tähän mennessä testit ovat osoittaneet, että järjestelmä toimii ongelmankorjauksia myöten.

Järejstelmästä on hyötyä sekä kuluttajille ja yrityskäyttäjille että tietysti matkapuhelinvalmistajille ja palveluntarjoajille.

Trio pyrkii standardoimaan järjestelmänsä 3GPP:n (Third Generation Partnership Project), TMF:n (TeleManagement Forum) ja SyncML:n kautta.

Motorola on jo rakentanut järjestelmän mukaisen testipuhelimen

Kommentit

    Näytä lisää