Mobiili

Mr. Goodliving sai rahaa Tekesiltä

Julkaistu:

Suomalainen matkapuhelimiin pelejä suunnitteleva ja tuottava Mr. Goodliving Oy on saanut Tekesiltä rahoituksen tutkimus- ja tuotekehitysprojektiinsa. 160 000 euron rahoitustuki mahdollistaa yrityksen mukaan keskittymisen Java Interface Library -projektin kehitykseen.
Java Interface Library (JIL) on uuden sukupolven Java-matkapuhelimiin sovelluksien mukana ladattava ohjelma, joka mahdollistaa pelien ja muiden sovellusten moitteettoman saatavuuden ja toiminnan eri laitevalmistajien, Nokian, Siemensin, Ericssonin ja Motorolan puhelimissa.

Nokia tuo ensimmäiset uudet Java-puhelimensa markkinoille keväällä 2002. Puhelimia arvioidaan myytävän jo ensimmäisenä vuonna 50 miljoonaa kappaletta. JIL:in avulla pelien ja muiden viihdepalvelujen lataaminen matkapuhelimeen Internetistä onnistuu ongelmitta, ja pelien lataaminen Java-puhelimiin on yhtä helppoa kuin logojen ja soittoäänien nouto.

JIL:in työkalut tarjoavat sovelluskehittäjille mahdollisuuden hyödyntää laitekohtaisia erityisominaisuuksia, esimerkiksi kameraa, soittoääniä ja musiikkia. JIL on kehitetty tukemaan useita erilaisia J2ME- sovelluksia.

Kommentit

    Näytä lisää