Mobiili

Väestörekisterikeskus ja ElisaCom sopivat Julhasta

Julkaistu:

Väestörekisterikeskus (VRK) valitsi palveluoperaattori ElisaCom Oy:öön kuuluvan Kolumbus Oy:n Julkishallinnon yhteyshakemiston (Julha) hakemistotoimittajaksi.
Sopimus hakemistopalvelujen tuottamisesta on solmittu vähintään kolmeksi vuodeksi. Yhteystiedot Julhasta ovat jatkossa haettavissa myös käsipuhelimeen Wapin avulla.

Julha on julkisen sektorin kattava hakemisto kuntien tai valtion viranomaisten yhteystietoihin. Hakemistossa on sähköpostiosoitteiden lisäksi runsaasti muita yhteystietoja kuten puhelinnumeroita, postiosoitteita, www-osoitteita sekä tehtävänimikkeitä. Myös käyttöön otettavat julkisen sektorin virkavarmenteet lisätään Julhaan, mikä edistää sähköisen asioinnin yleistymistä ja helpottumista.

- Kolumbuksen tarjoama tekninen ratkaisu ja kehityssuunnitelma vakuuttivat. Kun tähän lisätään aiempi kokemuksemme Kolumbuksesta hakemistotoimittajana, uskomme että yhteistyö auttaa laajentamaan ja kehittämään hakemistoa merkittävästi tällä alkavalla sopimuskaudella, toteaa erikoissuunnittelija Mikko Levämäki VRK:sta.

Sopimuksen mukaisesti Kolumbus toteuttaa Julhaan Wap-käyttöliittymän. Myös nykyistä internet-pohjaista Julha-palvelua kehitetään hakuominaisuuksiltaan ja ulkoasultaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uusittu Julha avautuu maaliskuun alussa. Tuolloin hakemistosta löytyy jo noin 50 000 viranomaisen yhteystiedot. Kolumbus vastaa palvelun ylläpidosta ja operoinnista ympärivuorokautisesti. Kolumbus on toiminut Julhan palveluoperaattorina ja teknisten hakemistoliittymien toteuttajana
palvelun alusta lähtien vuodesta 1998.

Kommentit

    Näytä lisää