Saksan umts-kisan kortit tulevat jakoon

Kova taisto Saksan kovalla rahalla ostettujen kolmannen sukupolven matkapuhelinlupien käytöstä on käynnistymässä. Analyytikot eivät usko kaikkien kuuden luvansaaneen selviävän; kaikkein vähiten uskotaan uusiin pelureihin kuten Soneran osittain omistamaan Quamiin.

9.1.2002 12:33

Vahvimmilla ovat kaksi suurinta operaattoria, T-Mobile ja Vodafone; ne tekevät ainakin parhaansa uusien tulokkaiden kiusaamiseksi.

Joulun alla ne eivät mielestään pystyneet saamaan Group 3g:n Quamille rivakasti pystyyn yhteyksiä omien verkkojensa kautta; tällä saatiin hankaloitettua Quamin joulumyyntiä, josta yritys käytännössä luopuikin.

Nyt Quam on käynnistelemässä markkinointiaan löytääkseen asiakaskuntaa sekä täysin uusista käyttäjistä että nykyisten operaattorien leireistä.

Pienet operaattorit tiukilla

Quam on kuitenkin uutena tulokkaana se viimeinen hevonen, jonka puolesta analyytikot pistävät panoksiaan likoon. Jos joku kuudesta operaattorista joutuu luopumaan, Quamin uskotaan olevan ensimmäinen putoaja, Handelsblatt kirjoittaa.

Myös muut pienemmät operaattorit kuten Viag Interkom, E-Plus ja Mobilcom ovat taloudellisissa vaikeuksissa.

Jos joku pienistä operaattoreista luopuu umts-lisenssistään, Vodafonen ja T-Mobilen uskotaan vaativan uutta huutokauppaa muiden umts-luvan haltijoiden kesken.

Saksan televiranomainen RegTP ei halua vielä kommentoida asiaa lainkaan, koska kukaan ei ole vihjannut halustaan luopua lisenssistään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?