Mobiili

Ericsson ja Suomen 3 G:n soittivat UMTS-puhelun

Julkaistu:

Ericssonin rakentaman Suomen 3G:n UMTS-verkon ensimmäisen puhelun soitti tuleva liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi.
Suomen 3 G Oy on torstaina toteuttanut yhdessä Ericssonin kanssa ensimmäisen kaupallisen UMTS-verkkonsa avauspuhelun. Ensimmäisen puhelun soitti tuleva liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi.

Ericsson on Suomen 3 G:n UMTS-verkon päätoimittaja sekä strateginen yhteistyökumppani. 3 G:n verkonrakennus aloitettiin alkusyksystä. Verkko avataan ensi vuodenvaihteessa Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi Hämeenlinnassa, Kokkolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa ja Vaasassa. Suomen 3G:n verkko on avoin ja se voi toimia jatkossa erilaisten palveluoperaattoreiden sovellusten perustana.

- Tämä puhelu on jälleen yksi merkittävä askel kohti 3G-verkkojen ja niiden mahdollistamien uusien mobiilipalvelujen käyttöönottoa. Olemme iloisia, että voimme toteuttaa puhelun yhdessä asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme Suomen 3 G:n kanssa ja edistää heidän edelläkävijyyttään tulevilla 3G-markkinoilla, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Kommentit

    Näytä lisää