Mobiili

Hollantilainen KPN osakeantiin Soneran lailla

Julkaistu:

Financial Timesin mukaan hollantilainen, osin valtion omistama teleoperaattori KPN pelastautuu velkataakkansa alta viiden miljardin euron osakeannilla.
KPN harjoitti aggressiivísta strategiaa takavuosina: se hankki 77,5 prosentin omistuksen saksalaisesta E-Plus-operaattorista ja käytti yli yhdeksän miljardia euroa umts-lupiin. Nyt velkaa on 22 miljardia euroa.

Kahdeksan pankin yhteenliittymä järjestelee pelastavaa osakeantia, ja Hollannin valtion odotetaan osallistuvan antiin omistusosuutensa verran, eli 34,7 prosentilla.

Osakeannin kurssin odotetaan olevan vain puolet tämänhetkisestä pörssinoteerauksesta, joka sekin on 90 prosenttia alempi kuin osakkkeiden huippukurssi maaliskuussa 2000.

Keskiviikkona KPN kertoi osakkeiden alimman merkintähinnan olevan 2,75 euroa ja tavoittena on saada osakkeista 4,05 euroa. Keskiviikon avauskurssi KPN:lle oli 5,44 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiö julkisti keskiviikkona kolmannen vuosineljänneksen nettotappiokseen 231 miljoonaa euroa ja kirjaavansa E-Plus-investointinsa arvoa alas 9-11 miljoonaa euroa.

Osakeannin yhteydessä KPN:n odotetaan julkistavan uuden liiketoimintastrategiansa. Kuulostaako tutulta?

Kommentit

    Näytä lisää