KSP iskee - Mobiili - Ilta-Sanomat

Sofia Digital sai rahoitusta kansainvälistymiseen

Sofia Digital rahoittaa kansainvälistymistään vahvistamalla osakepääomaansa. Annin merkinnyt KSP Yhtiöt Oyj on kasvattanut omistustaan Sofia Digital Oy:ssä yhteensä 20 prosenttiin. Sijoitus on osa järjestelyä, jossa KSP hankki kesäkuussa 2001 Sofia Digitalin osakkeista 14,3 prosenttia.

29.10.2001 10:11

Sofia Digital on maailman johtavia MHP-digitelevisiopalveluiden kehittäjiä. Yhtiö valmistaa supertekstitelevision ja ohjelmaoppaan lisäksi sisällönhallintatyökaluja sekä ohjelma- ja mainoskohtaisia erityissovelluksia. Sofia Digital tarjoaa myös digi-tv-tuotteiden käytettävyystestausta ja konsultoi yrityksiä hyödyntämään digi-tv:n mahdollisuuksia.

KSP Yhtiöt Oyj omistaa mm. Yomi Groupin, joka toteuttaa tietoliikenneverkkojen lisäarvopalveluita ja tekee ohejelmistoja erityisesti tietoliikenteen ja sähköisen asioinnin alueella. KSP Yhtiöt Oyj on osa Elisa-konsernia ja yhtiön aikoo kasvaa erityisesti IT-alueella.

Sofia Digitalin omistavat pääosin yrityksessä työskentelevät yksityishenkilöt. Järjestelyn jälkeen Elisan ja KSP:n osuus Sofia Digitalista on yhteensä 29,8 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?