Sonera uudisti strategiansa

Soneran uusi strategia keskittyy kotimaisen liiketoiminnan kannattavaan kasvuun ja palveluliiketoiminnan kustannusten merkittävään vähentämiseen. Lisäksi Sonera rajoittaa 3g-investointejaan, sanoo Soneran toimitusjohtaja Harri Koponen.

22.10.2001 8:59

Sonera vähentää myös velkojaan myymällä ydinliiketoimintaan kuulumattomia omaisuuseriä.

3g kuriin

Sonera ei sijoita lisää varoja Saksan operaatioonsa ja rajaa investointinsa Italian IPSE 2000:een ja Espanjan Xferaan nykyisten sopimusten vähimmäismäärän.

Xferalle voi tosin koitua korvausvastuita, sillä yhtiö on siirtänyt palvelulanseeraustaan, ja Espanjan hallius voi umts-ehtojen mukaisesti vaatia yhtiöltä korvauksia.

Myytävänä!

Harri Koposen mukaan Sonera myy edelleen muita kuin ydinliiketoimintansa omaisuuseriä. Sonera on jo kerännyt myyntituloja vuonna 2001 1,9 miljardia euroa.

Unkarilaisen Pannonia-operaattorin myynnistä on jo sovittu, ja lisäksi Sonera kertoo myyvänsä loput Deutsche Telekomin osakkeet .

Myös ulkomaalaisten operaattorien vähemmistöomistuksia, palveluliiketoimintojen ja verkkojen tukitoimien myyntiä suunnitellaan.

Palveluliiketoiminta sopeutetaan

SmartTrustia on jo sopeutettu voimakkaasti, ja vuoden 2002 aikana siitä halutaan kannattava.

Sonera Zed myy tai sulkee toimintansa kannattamattomilta markkinoilta ja keskittyy Filippiinien, Britannian, Italian, Saksan ja Suomen markkinoihin.

Juxto jatkaa yrityspalvelujen tarjoajana, mutta Sonera Plaza suunnataan uudelleen ja liitetään voimakkaammin muihin kotimaan liiketoimintoihin.

Sonera Info Communicationsin arvioidaan jatkossakin olevan kannattava, sen sijaan New Communications Servicestä tehdään yhtiön tutkimus- ja kehitystoiminto.

Liiketoiminta markkinavetoiseksi

Soneran liiketoimintaorganisaatiosta tehdään markkinavetoinen, erityisesti yritysasiakkaiden parissa tahdotaan parempia tuloksia.

Kotimaan matkaviestintä ja kiinteän verkon toiminta on jatkossakin kannattavaa, kasvavaa ja tuottoisaa, Sonera ja Koponen linjaavat.

Vaikka palveluliiketoimintaa nyt pannaankin säästökurille, markkinatilanteen parannuttua sen tarjoamien kasvumahdollisuuksien hyödyntämiseen tahdotaan varautua innovatiivisuus säilyttämällä, kuvataan Soneran tulevaisuutta tänään julkaistussa strategialinjauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?