Ranskassa iso riita umts-rahoista

Ranskassa on syntynyt iso riita umts-lisenssien tiimoilta. Toinen luvanhaltija, SFR-teleoperaattoria kontrolloiva Vivendi Universal on kieltäytynyt maksamasta erääntynyttä maksuerää.

2.10.2001 10:43

Vivendi Universal, jonka kontrolloima SFR sai toisen Ranskan umts-lisensseistä - loput jäivät myymättä - ei maksanut ensimmäistä 619 miljoonan euron maksuerää painostaakseen hallitusta alentamaan melkein viiden miljardin euron lisenssihintaa.

Hallitus vastasi yhtiön liikkeeseen uhkaamalla taloudellisilla sanktioilla ja jopa lisenssin menettämisellä, elleivät rahat ole tilillä maanantain kuluessa.

Vivendi ilmoitti tiistaina maksavansa ensi erän valtiolle, mutta edellytti samalla neuvottelujen jatkamista. Orange, France Telecomin omistama toinen lisenssinhaltija, lisäsi omalta osaltaan painetta sanomalla, että kohtuulline hinta lisenssille olisi noin 1,3 miljardia euroa.

Hallituksen kannalta tilanne on kuitenkin vaikea: jos SFR:kin luopuu leikistä, ainoaksi 3g-operaattoriksi jäisi France Telecom - ja tämä sotisi EU:n kilpailutavoitteita vastaan. Toisaalta maksun myöhästyminen aiheutaa ongelmia valtiontaloudelle, sillä näin huomattava summa on otettu laskuihin valtion taloutta suunniteltaessa, kertoo Financial Times.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?