Mobiili

DNA alentaa hintojaan muihin operaattorisuuntiin

Julkaistu:

DNA Finland Oy alentaa hintojaan dna-liittymästä muiden operaattorien liittymiin soitettaessa. Soittaminen sekä dna Liittymästä että dna Perusliittymästä muiden operaattoreiden liittymiin maanantaista perjantaihin klo 7 - 17 on nykyistä edullisempaa 1.11.2001 alkaen.
Muutos koskee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Muut DNA:n hinnat säilyvät ennallaan. Hinnat laskevat 30 penniä - perusliittymästä muihin operaattorisuntiin puhelu maksaa nyt 99 penniä 1,29 markan sijasta ja perusliittymästä hinta on 1,29 entisen 1,59 markan sijasta.

Hinnoittelu-uudistuksen taustalla ovat DNA Finlandin käyttämän verkko-operaattorin Suomen 2 G Oy:n Sonera Oyj:n ja Radiolinjan kanssa solmimat sopimukset matkaviestinnän yhteenliittämismaksujen alentamisesta. Yhteenliittämismaksulla tarkoitetaan verkko-operaattoreiden toisilleen maksamaa korvausta verkon käytöstä silloin, kun asiakkaan puhelu yhdistetään yhden operaattorin verkosta toiseen.

Sopimusta edelsi Telehallintokeskuksen (nyk. Viestintävirasto) huhtikuussa 2001 tekemä päätös, jossa se vaati Sonera Oyj:ltä huomattavia alennuksia yhtiön muilta teleyrityksiltä perimiin matkaviestinverkkojen yhteenliittämismaksuihin. Telemarkkinalain säännökset edellyttävät, että merkittävässä markkina-asemassa olevan teleyrityksen verkkomaksujen tulee olla tasapuoliset ja kohtuulliset aiheutuneisiin kustannuksiin nähden.

Kommentit

    Näytä lisää