Vennamo hallitukseen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Jippii Groupiin pumpataan rahaa osakeannilla

Jippii Group Oyj:n perjantaina pidetty ylimääräinen yhtiökokous päätti yhtiön lähipiiriin kuuluville tahoille kohdistetun suunnatun osakeannin järjestämisestä. Yhtiökokous valitsi myös yhtiölle uuden hallituksen, jonka puheenjohtajaksi tuli Pekka Vennamo.

28.9.2001 15:28

Suunnatulla osakeannilla pumpataan lisärahaa yhtiöön. Jippiin mukaan uusi anti on osa laajempaa tervehdyttämispakettia, jossa avainasemassa on myös jo toteutettu Saksan tappiollisesta verkkoliiketoiminnasta luopuminen.

Jippii GmbH ja Global Telekom Services GmbH tekivät 1.9.2001 sopimuksen, jossa Jippiin tappiollinen verkko-operaattoritoiminta siihen liittyvine velvoitteineen siirrettiin yhteisyritykseen. Jippii GmbH:n omistusosuus on yhteisyrityksestä 30 prosenttia. Uuden yhteisyrityksen verkkoliiketoiminnan riskit ovat entistä huomattavasti pienempiä johtuen Global Telekom Servicen suurista liikennemääristä.

Tervehdyttämistoimenpiteisiin kuuluu myös, että Jippii Group luopuu kannattamattomista ulkomaantoiminnoistaan Saksan lisäksi Norjassa ja Tshekissä. Yhteistyötä verkko-operaattoreiden kanssa laajennetaan. Sen ansiosta yhtiö voi vähentää panostuksia verkkoinfrastruktuurien rakentamiseen. Vahvojen alueidensa kehittämiseksi yhtiö suuntaa voimavaroja uusien palvelujen tuottamiseen. Lisäksi Jippii Group on täsmentänyt organisaatiotaan varmistaakseen innovatiivisen yrityksen sisällä selkeät vastuusuhteet.

Suunnattu osakeanti kohdistetaan yhtiön lähipiiriin kuuluville tahoille. Osakkeita tarjotaan merkittäväksi seuraavasti: Auratum International S.A. (10 396 770 osaketta), Ajanta Oy (3 113 160), Ari Salmivuori (1 399 820), Aura Capital Oy (110 722), Rausanne Oy (999 000), PSS-Trade Ltd Oy (1 454 416) ja Tietoklusteri Oy (4 463 646). Yhtiön osakepääomaa korotetaan enintään 1 096 876,70 eurolla ja 21 937 534 osakkeella. Osakkeiden merkintähinta on 50 senttiä osakkeelta. Pääomarakenteen vahvistamiseksi on päätetty kutsua yhtiökokous koolle marraskuussa 2001 päättämään toisesta suunnatusta osakeannista, jossa ensisijainen merkintäoikeus on muilla kuin nyt merkintään oikeutetuilla tahoilla.

Liikevaihto kasvaa edelleen

Jippii Group Oyj:n kasvu on edelleen jatkunut voimakkaana. Yrityksen liikevaihto oli kesäkuun lopussa tehdyssä välitilinpäätöksessä 288 miljoonaa markkaa, kun se koko vuonna 2000 ylsi 206 miljoonaan.

Jippii Group keskittää kasvunsa pääliiketoiminta-alueilleen eli kuluttajille tarjottaviin m-commerce- ja viestintäpalveluihin. Yrityssektorissa Jippii Group kohdistaa räätälöidyt palvelunsa PK-yrityksille. Jippii Groupin tuoteportfolio mahdollistaa kassavirran kasvun huolimatta siitä, että yrityksen tappiollisista liiketoiminnan reuna-alueista luovutaan. Yhtiön uusi strategia valmistuu marraskuun loppuun mennessä.

Jippii Group on saavuttanut johtavan aseman Euroopan mobiiliviihdemarkkinoilla. Jippii Club -palvelukonseptilla on 1,5 miljoonaa käyttäjää, ja yritys myy kuukausittain 1,5 miljoonaa soittoääntä. Jippii Club -liiketoiminta laajenee syksyn aikana muun muassa Ranskan, Italian ja Itävallan markkinoille.

Jippiin GSM-liiketoiminnalla on Suomessa 50 000 asiakasta. Asiakasmäärä on ylittänyt kriittisen tason, joka varmistaa kannattavan toiminnan. Liiketoiminnan kannattavan kasvun uralle on siten luotu edellytykset.

Yrityksen uusi hallitus

Yhtiökokous valitsi Jippii Group Oyj:lle uuden hallituksen. Hallituksen jäseniksi valittiin Matti Hietala, Thomas Hoyer, Esa Kerttula, Lasse Kurkilahti, Rauno Puolimatka ja Pekka Vennamo.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Pekka Vennamo.

-Uusi hallitus tuo jämäkkyyttä ja linjakkuutta Jippiin toimintaan. Me kannustamme yhtiön johtoa innovatiiviseen ja uusia uria aukaisevaan toimintaan, joka on ollut yhtiölle koko sen toiminnan ajan ominaista. Samalla huolehdimme myös siitä, että yhtiön linja ja strategia pysyvät selkeinä", määrittelee Vennamo uuden hallituksen roolin Jippii Groupin toiminnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?