Tappioneljännes tulossa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Jippii: rahatilanne erittäin tiukka

Jippii-konsernin hallitus on tehnyt heinäkuun jälkeisestä tilanteesta tiukkailmeisen tilannearvion. Rahatilanne on erittäin vaikea, ja kuluva neljännes painuu selvästi miinukselle.

21.9.2001 16:27

Selonteon mukaan konsernin tulos kuluvalla tilikaudella tulee olemaan selvästi tappiollinen toimintojen uudelleenjärjestelyjen ja saneeraustoimenpiteiden vuoksi. Tappiollisista toiminnoista luopuminen tulee aiheuttamaan merkittäviä, pääosin kertaluonteisia kirjauksia, joiden kokonaismäärä ei ole vielä lopullisesti selvillä. Suurin osa tappioista tulee Saksasta.

-Käynnissä olevien toimenpidevaihtoehtojen kartoituksen ja selvitysten valmistumisen jälkeen on mahdollista esittää täsmällisempi arvio kuluvan tilikauden tappion määrästä. Konsernin kuluvan tilikauden liikevaihdon arvioidaan olevan noin sata miljoonaa euroa. todetaan selostuksessa.

-Konsernin likviditeettiasema on tällä hetkellä erittäin tiukka, minkä johdosta osaltaan yhtiön hallitus esittää yhtiön osakepääoman korottamista suunnatulla osakeannilla, johon liittyy jatkotoimenpiteenä toinen suunnattu osakeanti samoilla ehdoilla myöhemmin kuluvana vuonna. Osakepääoman korotus vahvistaa myös yhtiön oman pääoman asemaa.

Jippiin hallituksen mukaan konserni jatkaa kasvustrategiaa, mutta toimintaa fokusoidaan uudelleen. Pääpaino tulee olemaan kuluttajille tarjottavissa mobiiliviihde- ja viestintäpalveluissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?