Yllättävät tilaukset käänsivät kännykkäkuoriyhtiön nousukurssille - Mobiili - Ilta-Sanomat

Perlos perui lähes 160 työntekijänsä lomautuksen

Julkaistu: 14.9.2001 7:44

Vielä alkuvuodesta markkinaennusteiden alle lipsunut kännyköiden muovikuoria valmistava Perlos Oyj on parantanut rajusti tuloskuntoaan.

Yhtiö on Joensuun ja Kontiolahden Lehmonharjun tehtaillaan perunut lomautusvaroitukset, jotka se ehti antaa heinäkuun lopulla.

Lisätilaukset kuitenkin toimitusjohtaja Timo Leinilän mukaan käänsivät tilanteen nopeasti paremmaksi Joensuun ja Lehmonharjun tehtailla.

Perlos Oyj valmisteli henkilöstön lomautuksia heinä- elokuun vaihteessa. Lomautus uhkasi noin 160 henkilöä Pohjois-Karjalan alueella. Yt-neuvottelujen ratkaisun mukaisesti lomautusten oli määrä kestää enimmillään kolme kuukautta ja ne piti toteuttaa elo-, syys- ja lokakuun aikana. Tuotannon sopeuttamista perusteltiin on yhtiön tuotteiden kysynnän hiljentyminen.

Ensimmäiset Joensuun tehtaan lomautuksista yhtiö ehti panna täytäntöön.

Pakkolomalla on noin 10-20 työntekijää, jotka palaavat töihin kun heidän lomautusjaksonsa päättyy.

Tuotanto Perloksen muilla tehtailla Suomessa, Englannissa, Kiinassa, Unkarissa ja Yhdysvalloissa on jatkunut suunnitellun mukaisesti. Perloksen henkilöstömäärä oli kesäkuun lopussa noin 3 700 henkilöä, joista lähes 2 600 työskentelee Suomessa.