Mobiili

Vodafone varoitti 3g-tekniikan puutteista

Julkaistu:

Euroopan suurin teleoperaattori varoitti 3g-verkkojen teknisistä puutteista. Multimedia jää ongelmaksi, kertoo Financial Times perjantaina.
Vodafonen mukaan sen uusien verkkojen siirtonopeus ei riitä multimedialle, erityisesti livekuvan välittämiseksi. Alimmillaan uuden verkon nopeus on 64 kilobittiä sekunnissa kun 3g-verkon määritelmän mukaan miniminopeus pitäisi olla 144 kilobittiä ja maksimi kaksi megabittiä. Vodafone ilmoitti maksimikseen 384 kilobittiä.

Alhaiset nopeudet tekevät livekuvan ja multimedian välittämisen liian kalliiksi ja hitaaksi asiakkaille. Vodafonen nopeuksilla tekstiviestit ja internetin merkkipohjainen aineisto toimii, mutta jo stillkuvan latautuminen voi kestää 12 sekuntia.

Ongelma on muidenkin operaattoreiden tiedossa mm. Suomessa: 3g ja multimedia voi aiheuttaa vielä suuria yllätyksiä teknisesti.

Vodafone käytti Financial Timesin mukaan 13 miljardia puntaa 3g-lisensseihin, mutta teknologiavaroitukset ovat herättäneet laajaa huolta koko 3g-tulevaisuuden osalta analytikkojen piirissä.

Kommentit

    Näytä lisää