Alahuhta: "Nokian gprs-hankkeet etenevät suunnitellusti"

Nokia Mobile Phonesin toimitusjohtaja Matti Alahuhta vahvistaa Nokian gprs-puhelinten julkistusaikataulun: ensimmäinen 8310-malli tulee myyntiin syyskuun aikana, 6310 neljännellä neljänneksellä ja 8390 kuluvan vuoden lopulla.

4.9.2001 16:25

Alahuhdan mukaan gprs-markkinat ovat muuttuneet monimutkaisemmiksi; entistä useampi "liikkuva osa" sekä laitteissa että niiden palveluissa on varmistettava ennen volyymituotannon käynnistämistä.

Nokia ennustaa tänä vuonna myytävän vain noin 10 miljoonaa gprs-puhelinta; jo kahden vuoden kuluttua niiden osuus kaikista myydyistä gsm-puhelimista on yhtiön arvion mukaan jo yli 50 prosenttia. Myös Ericsson alensi tänään ennusteensa gprs-puhelinten menekistä 25:stä 10:een miljoonaan tänä vuonna.

Alahuhta vakuuttaa kaikkien merkittävien valmistajien pitävän gprs:ää tarpeellisena ja edistävän sitä tahoillaan. New Yorkissa pitämässään puheessa hän kertoi Nokian tuovan 12 kuukauden aikana tarjolle lukuisia uusia kännykkämalleja ja Javaan, Multimedia Messaging Serviceen (MMS) ja wap/xhtml:ään perustuvia tuotekonsepteja.

Multimedia vakio-ominaisuudeksi

MMS tulee osaksi Nokian puhelimia ensi vuoden alkupuoliskolla. Muun muassa yhtiön ensimmäinen kaksitaajuus-3g -puhelin on varustettu MMS:llä.

Nokia ennustaa web-selaimella varustettuja puhelimia myytävän tänä vuonna yli 200 miljoonaa, ja 2005 jo 90 prosenttia kaikista myydyistä puhelimista on yhtiön arvion mukaan web-valmiita.

Alahuhdan mukaan Nokian ensimmäiset 3g-puhelimet tulevat myyntiin vuoden 2002 kolmannella neljänneksellä ja miljooniin yltävät massatoimitukset käynnistyvät neljännellä neljänneksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?