Nokian mukaan gprs tulee hitaasti

Nokian teknologiajohtaja ja johtokunnan jäsen Yrjö Neuvo uskoo, että pakettikytkentäinen gprs-matkapuhelinverkko saadaan toimimaan kunnolla vasta pitkälle ensi vuoden puolella. Suomessa Nokian uudet gprs-puhelimet tulevat Neuvon mukaan markkinoille noin kuukauden päästä.

31.8.2001 9:30

- Uusien teknologioiden käyttöönotto on viivästynyt, koska ne vaativat hyvin paljon testausta ja erilaista viilausta, Yrjö Neuvo sanoi Arvopaperin tuottamassa Ylen Aamu-TV:n Perjantaipörssissä.

Neuvon mukaan gprs-puhelimet eivät alkuvaiheessa toimi eri maissa samalla tavalla, koska verkkovierailut mahdollistavaa roaming-tekniikkaa ei ole saatu vielä kuntoon.

- Esimerkiksi Tanskassa gprs-puhelut eivät vielä toimi kunnolla suomalaisella puhelimella. Uskoisin, että ensi keväänä samalla gprs-puhelimella voi puhua eri puolilla Eurooppa, Neuvo arvioi.

Neuvon mukaan siirtyminen uuteen teknologiaan ja uusiin puhelimiin vauhdittuu ensi vuonna. Tänä vuonna matkapuhelinten myyninkasvu on lähes pysähtynyt. "Ihmisillä on tarve vaihtaa puhelinta kerran puolessatoista vuodessa, ja puhelinten ja verkkojen uudet ominaisuudet tulevat vauhdittamaan kauppaa", Neuvo uskoo.

Puhelimista on tulossa entistä monikäyttöisempia, kun niihin rakennetaan sisään kamera, radio ja monia pöytätietokoneesta tuttuja ominaisuuksia. Neuvon mukaan Nokian uuden kommunikaattorin kysyntä on ollut kovaa.

[]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?