Kohti 4g:tä - Mobiili - Ilta-Sanomat

3i rahoittaa Micsomin tuotekehitystä

3i Finland ostaa 15 prosenttia Bluetooth- ja wlan -verkkoinfrastruktuuriohjelmistoja tuottavasta Micsom Oy:stä. Yrityksen tuotteet mahdollistavat käyttäjän paikannukseen ja profiiliin perustuvia, suunnattuja palveluita.

16.8.2001 8:35

Yrityksen ensimmäisen sukupolven tuotteet ovat pian tulossa markkinoille. 3i:n rahoituksen avulla kehitetään seuraavaa tuoteversiota, joka tulee markkinoille vuoden vaihteessa.

Micsom Oy kehittää infrastruktuuriohjelmistoja julkisiin wlan- ja Bluetooth-verkkoihin. Yrityksen kohdemarkkinat kattavat langattomille lähiverkkomarkkinoille mukaan tulevat tele- ja matkapuhelinoperaattorit, Internet-palveluntarjoajat (Wisp - Wireless Internet Service Provider) sekä sovelluspalveluiden tarjoajat ja kumppanit valikoiduilta toimialoilta, kuten kauppa, matkustaminen ja koulutus.

-Micsom on ainutlaatuinen start-up -yritys, toteaa 3i Finlandin sijoituspäällikkö Kim Groop.

-Micsomin tuotekehitys ja liiketoiminta ovat keskittyneet markkinoille, jotka ovat vasta kehittymässä, mutta silti yrityksellä on jo maksavia asiakkaita. Toiminta perustuu vahvaan teknologiseen visioon yhdistettynä syvään reitityksen ja ip-verkkojen hallinnan osaamiseen.

Wlan/Bluetooth-päätelaitteet yleistyvät

Micsomin 4G Zone Server -ohjelmiston avulla langattomien päätelaitteiden käyttäjille voidaan tarjota heidän profiiliinsa ja sijaintiinsa perustuvia palveluita esimerkiksi lentokentällä tai kaupassa.

Alkuvaiheessa Micsomin tuotteet soveltuvat nimenomaan paikallisten rakennusten tai kaupungin sisällä toimivien - palvelujen tuottamiseen. Micsomin teknologiaa voidaan soveltaa sekä wlan- että Bluetooth-radioteknologioihin ja kaikkien valmistajien tukiasemien kanssa toimivaksi.

-Langattomista päätelaitteista kehitetään joka tapauksessa toimivia web-selaimia. Ensimmäiset Bluetooth-matkapuhelimet ovat jo markkinoilla. wlan tulee integroitumaan henkilökohtaisten tietokoneiden perusosaksi. Micsom hyödyntää Bluetooth- ja wlan-rajapintoja uusien palveluiden tuottamiseen, linjaa Micsomin toimitusjohtaja Tapani Karttunen.

Frost and Sullivanin arvion mukaan vuoden 2001 aikana tullaan toimittamaan maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa Bluetooth-tuotetta. Toimitusten arvo on noin 2,1 miljardia dollaria.

IDC ennustaa, että wlan-tuotteiden toimitukset kasvavat 41 prosentin vuosivauhtia vuosina 2000-2005, mikä merkitsee lähes 3,2 miljardin dollarin kokonaisliikevaihtoa vuonna 2005 (1,08 miljardia dollaria vuonna 2000).

Helsinkiläinen Micsom Oy on toiminut vuodesta 2000 alkaen. Yrityksen palveluksessa on 10 henkilöä. Tuotekehitystyötä tehdään tiiviisti yhdessä Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?