Instant messaging on aikuisille vierasta

Otokseltaan suppea, mutta analyysiltaan sitäkin laajempi amerikkalaisgallup tekee sähköpostista ja internetistä arjen sankareita. Yhteen sähköpostiosoitteeseen tyytyy vain neljäsosa vastaajista.

25.7.2001 12:26

Kyselyyn osallistuneista 97 prosenttia sanoo sähköpostin käytön ja 96 prosenttia netin käytön tehneen heidän elämästään jotenkin paremman. Vaikka vastaajat sanovatkin vähentäneensä sekä puhelimen että valtiollisten postipalvelujen käyttöä, ei perinteisistäkään viestintätavoista haluta lähiaikoina luopua.

Gallupiin haastatelluista lähes jokainen on sähköpostin tavoitettavissa kotonaan ja 80 prosenttia työpaikalla. Useampi kuin joka toinen käytti sähköpostia sekä kotona että työssä. Netin käyttöön vastaajilta hurahtaa viikossa keskimäärin 7-8 tuntia, ja useammalla kuin joka kolmannella yli kymmenenkin tuntia.

Kyselyssä instant messaging -viestintää tai verkkokauppaa harjoittivat vain harvat, kun taas sähköpostin suosio oli suuri. Naisista 61 prosenttia sanoi, että selvästi enin osa heidän verkossa viettämästään ajasta kului sähköpostin lähettämiseen ja lukemiseen. Miehistä sähköpostia piti tärkeimpänä "online-aktiviteettinaan" vain 44 prosenttia.

Keskimäärin vastaajat saivat työpaikalla 12 sähköpostiviestiä päivässä ja lähettivät niitä kuusi. Kotiosoitteeseen sähköistä postia kannettiin keskimäärin kahdeksan viestin päivävauhtia. Kotoa viestejä lähtettiin kuitenkin vain kolme päivässä.

Instant messaging -viestintä verkossa on erityisesti nuorten suosima vuorovaikutustapa. Aikuisista se oli täysin vierasta 58 prosentille.

Kesäkuussa Yhdysvalloissa toteutetun gallupin otos oli vajaat neljäsataa henkilöä. Puhelinhaastatteluna tehtyyn tutkimukseen osallistuneet sitoutuivat samalla ottamaan osaa jatkotutkimukseen, jonka The Gallup Organization tekisi myöhemmin sähköpostitse. Pienestä otoksesta huolimatta tekijät ilmoittavat tutkimuksen virhemarginaalin olevan kolme prosenttia suuntaan tai toiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?