Kännykkä nuorten suosiossa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Yhä nuoremmilla matkapuhelin

Jopa 60 prosentilla ala-asteen oppilaista on jo kännykkä. Määrä on kaksinkertaistunut vuodessa. Vanhempien ikäryhmien osalta kasvu on rauhallisempaa.

26.6.2001 14:39

Kaikkein nuorimpien ikäryhmien parissa matkapuhelimien käyttö lisääntyy voimakkaasti. Vanhemmissa ikäryhmissä kyllästyspiste on jo saavutettu.

Kovia kasvulukuja

Porin korkeakouluyksikön lomakekyselyn mukaan ala-asteen oppilaista jo 60 prosentilla on kännykkä, kun vuosi sitten vain noin kolmannes oppilaista omisti oman matkapuhelimen.

Yläasteella penetraatio on jo lähes 90 prosenttia - vuosi sitten osuus oli 70 prosenttia.

Opiskelijoista 95 prosentilla on kännykkä, eikä määrä ymmärrettävästi juuri enää lisäänny. Lukiolaisten ja ammattikoululaisten ryhmissä kasvu oli enää vähäistä.

Laskut hallinnassa

Tekstiviestit ovat erityisesti yläasteella hyvin suosittuja. Peruskoululaisten viestintäkulut ovat lisääntyneen käytön takia kokonaisuudessaan kasvaneet, mutta yli 16-vuotiaiden osalta laskut ovat jopa pienentyneet.

Erilaisilla saldorajoitusalveluilla ja matkapuhelinlaskuista käydyllä keskustelulla näyttää olleen vaikutusta.

Tutkimus tehtiin vuosina 2000 ja 2001 noin 700 vastaajalle Satakunnan alueen kouluissa ja oppilaitoksissa. Tietyin varauksin sen vastaukset pätevät maanlaajuisesti, Porin korkeakouluyksikkö kertoo tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?