Mobiili

Soneralta 3g-ohjelmistojärjestelmä Norjaan

Julkaistu:

Sonera toimittaa laajan mediaattoriohjelmistopaketin Broadband Mobile ASA:lle Norjaan. Toimitukseen sisältyvä keruumediaattori hakee 3g -verkosta ja palvelualustoilta käyttäjäkohtaiset laskutustiedot ja muokkaa ne laskutusjärjestelmän vaatimaan muotoon.
Provisiointijärjestelmä huolehtii Soneran mukaan tilaajatietojen aktivoinnista verkossa. Järjestelmän avulla automatisoidaan verkon ja palvelualustojen
sekä asiakaspalvelu- ja laskutusjärjestelmien välinen tiedonvälitys. Kaupan arvo on sopimuksen mukaan luottamuksellinen.

Tehty ohjelmistolisenssisopimus sisältää järjestelmän käyttöoikeuden Broadband Mobilen umts-verkon sekä 3g -palvelualustojen tuotantoympäristössä. Lisäksi Sonera vastaa erillisten sopimusten perusteella järjestelmän asennuksesta, integrointityöstä ja ylläpidosta, mikä nostaa kaupan arvoa. Järjestelmän toimitus on käynnistetty.

-Arvioimme useita mediaattoritoimittajia ja päädyimme Soneran ratkaisuun, koska se vastasi parhaiten vaatimuksiamme umts-verkon ja sen palveluiden tehokkaasta hyödyntämisestä. Merkittävänä tekijänä on joustavuus ja nopeus uusien palveluiden integroinnissa asiakastarjontaamme ja laskutukseemme, kertoo Broadband Mobile ASA:n toimitusjohtaja Bjarne Aamodt.

Broadband Mobile ASA on yksi neljästä umts-lisenssin haltijasta Norjassa. Yhtiö käynnistää sen yhtenä maailman ensimmäisistä operaattoreista tämän vuoden lopulla. Soneran omistusosuus Broadband Mobile ASA:sta on 50 prosenttia, loput omistaa norjalainen GSM-palveluoperaattori Enitel.

Kommentit

    Näytä lisää