Avoin standardi ajoneuvojen etähallintaan

Neljä kuljetusajoneuvojen valmistajaa standardoi langattoman ajoneuvohallintatekniikkansa avoimeksi. Myös muut valmistajat ovat tervetulleita implementoimaan Scanian, MANin, Mercedes-Benzin ja Volvon kehittämän protokollan tuotteisiinsa.

Euroopan neljä suurinta kuorma-autojen valmistajaa Scania, MAN, Mercedes-Benz ja Volvo ovat sopineet yhteiseen langattomaan FMS-ohjausprotokollaan siirtymisestä ajoneuvojen hallintajärjestelmissä. Jatkossa eri valmistajien kalusto voi kommunikoida keskenään.

Uusi alan standardi FMS (Fleet Management Systems) helpottaa asiakkaiden käyttämien hallintajärjestelmien käyttöä. Vuonna 2002 markkinoille tuleva protokolla julkistettiin kuljetus- ja logistiikkamessuilla Munchenissä.

- Scanian aloitteesta käyttää avointa arkkitehtuuria tulee nyt alan standardi, sanoo Scanian On-board Systems Design-yksikön vetäjä Björn Westman.

- Uusi FMS-standardi avaa tien integroidulle it-infrastruktuurille maantiekuljetuksia harjoittaville yrityksille. Edistyksellisten logistiikka- ja viestintäjärjestelmien käyttö tulee merkittävästi parantamaan kuljetustehokkuutta tulevina vuosina, Westman toteaa.

Yleisen FMS-standardin protokolla on kaikkien, myös muiden kuorma-autojen ja fleet management -tuotteiden valmistajien saatavana. Se on julkaistuna yhteisenä dokumentaatiojärjestelmänä Internetissä osoitteessa www.fms-standard.com.

Fleet Management Systems-järjestelmän tiedot otetaan ajoneuvon CAN-väylästä ja välitetään standardoidun protokollan kautta. Muu CAN-väylästä saatava data jää jokaisen valmistajan omaan tietoon.

- Uuden FMS-standardin ansiosta voimme tarjota kehittyneitä ja joustavia it-järjestelmiä kuljetus- ja logistiikkayrityksille. Etu on merkittävä niille yrityksille, joilla on käytössä useita erimerkkisiä ajoneuvoja, sanoo Scania Infotronicsin toimitusjohtaja Peter Gillbrand.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?