Mobiili

Salaus langattomassa liikenteessä huipputärkeää

Julkaistu:

Kapasiteetiltaan huimasti kasvaneiden langattomien yhteyksien salaus on testiohjelmavaiheessa. Suomalainen F-Secure toimii yhtenä alan pioneereista.
Suomalaisyhtiön FileCrypto for PocketPC esiteltiin ensi kertaa CeBIT-messuilla Hannoverissa maaliskuussa. F-Secure Oyj uskoo olevansa langattomien laitteiden salaus- ja turvaratkaisujen edelläkävijä maailmassa. Testiversio FileCryptosta toimii jo PocketPC-laitteissa.
Vuoden 2001 aikana F-Secure laajentaa salaustarjontaansa kattamaan kaikki merkittävät langattomat alustat.
-Vaikka tuemme jatkossa kaikkia merkittäviä langattomien laitteiden käyttöjärjestelmiä, se ei automaattisesti kata kaikkia laitetoimittajia, vaikka tekisimmekin heidän kanssaan yhteistyötä, selventää F-Securen langattomien tietoturvaratkaisujen kehittäjä Matias Impivaara.
Sonera samoille vesille
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Samaan aikaan F-Securen kanssa markkinoille on tullut myös muita langattomia tietoturvaratkaisuja. Soneran ratkaisu tietoturvaan on CA-palvelusovellus, joka toimii Sonera SecureWeb-verkkosovellusten palomuurina.
-Sonera CA:n kaltaisia langattoman maailman tunnistus- ja varmennusratkaisuja emme tee, eivätkä tuotteemme kilpaile vaan täydentävät toisiaan, Impivaara vakuuttaa.
Hänen mielestään uusimmat langattomat päätelaitteet ovat tämän ajan henkilökohtaisia tietokoneita.
-Olemme keskittyneet erityisesti sisällön tietoturvaan eli virustorjuntaan ja tallennetun tiedon ja tiedostojen suojaukseen. Langattomille laitteille tarkoitetut FileCrypto-softat salaavat nimenomaan laitteisiin tallennettua tietoa, Impivaara sanoo.
Osaksi yritysten tietoturvaa
Impivaaran mukaan salausohjelmien asentaminen langattomiin laitteisiin on ainoa keino varmistaa, että laitteiden muistiin tallennettu tieto on aina suojattu. Salauksen puuttuessa kaikki langattoman laitteen sisältö on helppo lukea, jos kämmenmikro esimerkiksi unohtuu kahvilaan tai varastetaan.
-Kiinnostus langattomille laitteille tarkoitettuja tuotteita kohtaan osoittaa, että yritykset ovat alkaneet ymmärtää pda-laitteiden ja älypuhelinten tietoturvan osana yritysten tietoturvan ja tietotekniikan hallintaa, Impivaara iloitsee.
F-Secure arvioi PocketPC-salaustuotteiden tulevan markkinoille kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä. Aikaisella julkistuksella F-Secure uskoo nappaavansa madon kohdemarkkinoilla.

Kommentit

    Näytä lisää