Lakimuutos edistää laajakaistapalveluita

Telemarkkinalakiin on tehty kaksi laajakaistapalveluiden tarjoamista edistävää muutosta, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

2.4.2001 7:00

Teleyritysten pitää vuokrata tilaajayhteyden vapaata välityskykyä, ja kolmannen sukupolven matkaviestinverkkojen omistajat saavat oikeuden verkkovierailuun gsm-verkoissa.

Lakimuutos tullee voimaan 13. huhtikuuta.

Hallitus käsitteli telemarkkinalain muutosta 29. maaliskuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki 6. huhtikuuta.

Tilaajayhteyden rinnakkaiskäytön odotetaan edistävän edullisten, kiinteähintaisten Internet-yhteyksien tarjontaa kotitalouksille.

Tilaajayhteyden rinnakkaiskäytön hinta voi olla korkeintaan puolet koko tilaajayhteyden hinnasta. Teleyritykset velvoitettaan myös vuokraamaan laitetiloja, jotta muut palvelujen tarjoajat voivat liittää tilaajayhteyteen tarvittavia teknisiä laitteita.

Oikeus verkkovierailuihin

Kolmannen sukupolven matkaviestinverkkojen omistajien oikeus vierailuun gsm-verkoissa mahdollistaa palvelujen tarjoamisen koko maassa jo ennen kuin kolmannen sukupolven verkko on rakennettu valmiiksi.

Kolmannen sukupolven matkaviestinverkon omistaja voi vaatia vierailua gsm-verkkoon, kun sen oma kolmannen sukupolven verkko kattaa vähintään viidenneksen toimilupa-alueen väestöstä. Vierailua ei voi kuitenkaan vaatia alueella, jolla kolmannen sukupolven palveluja tarjoavalla yrityksellä on oma digitaalinen verkko.

Verkkovierailusta pitää veloittaa teleyritysten välisten hinnastojen mukaan. Telehallintokeskus määrää verkkovierailun ehdoista, jos teleyritykset eivät pääse keskenään sopimukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?