Nomura väittää: - Mobiili - Ilta-Sanomat

WLAN-teknologia uhkaa Nokiaa

Niitä mobiilitekniikan yritykset, jotka ovat investoineet satoja miljardeja 3G-tekniikkaan ja -lupiin, uhkaa 3G-juhlien sijasta hauta, väittää Nomuran englantilainen analyytikko Keith Woolcock. Hän uskoo enemmänkin Jippiin käyttämään langattomaan WLAN-tekniikkaan.

19.3.2001 12:25

- Yrityksiä, kuten Vodafonea, Nokiaa ja BT Cellnetiä, kohtaavat ankeat vuodet, kun ne valmistautuvat tulevien vuosien hyper-kilpailuun, uskoo Keith Woolcock, Nomuran teknologia-analyytikko.

Times-lehden haastattelussa Keith Woolcock arvioi WLAN (Wireless Local Area Network) -verkoilla on samanlainen vaikutus matkapuhelinalalle kuin pc:llä oli IBM:lle. Hänen mukaansa WLAN on hajottava tekniikka, joka uhkaa tehdä Nokiasta aikamme IBM:n. Tosin hän tuntuu unohtavan, että Nokia on vahvasti mukana myös WLAN-kehityksessä.- Me emme väitä, että 3G on kuollut syntyessään, mutta se voi joutua haukkomaan henkeä, koska edullisemmat verkot aiheuttavat happikatoa sille, dramatisoi Keith Woolcock.

WLAN-tekniikan etuna pidetään lehden artikkelissa erityisesti lupamaksuttomuutta, mikä tekee WLAN-verkoista huomattavasti edullisempia kuin kolmannen sukupolven matkapuhelinverkot.

Teknisesti WLAN-verkon kapasiteetti on myös parempi, joten se sopii hyvin muun muassa videokuvan jakeluun, vaikka juuri näistä multimediapalveluista oli odotettu 3G-oprattoreiden tulonlähdettä.

Timesin artikkelin mukaan suomalainen Jippii on keräämässä rahoittajia käynnistääkseen WLAN-verkkopalvelut Isossa-Britanniassa. Hankkeen arvo on noin 600 miljoonaa markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?