Freudin perillinen taustavoimana - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tera Group Oxygen Holdingsille

Kansainväliset sijoitusyhtiöt Tera Group ja Oxygen Holdings ovat tehneet aiesopimuksen Tera Oy:n osakekannan siirtymisestä Oxygenin haltuun.

6.4.2001 15:06

Tera Groupin ja Oxygenin kauppa toteutetaan suunnatulla osakeannilla Teran nykyisille omistaijlle. Annissa siirtyy noin 49 prosenttia Oxygenin osakekannasta. Oxygen hankki omistukseensa viime kesäkuussa kymmenyksen Tera Groupin osakekannasta. Joulukuussa se kasvatti osuuden 14,3 prosenttiin ja tämän vuoden maaliskuussa yli 17 prosenttiin.

Tera Groupin toimitusjohtaja Juha Kiikeri ja rahoitusjohtaja Glenn Potrykus liittyvät synnytettävän yrityksen hallitukseen ja ottavat vetovastuun.

- Uusi Tera Group pystyy keräämään rahaa maailman suurimmilta pääomamarkkinoilta, luomaan sijoituskohteilleen strategisia kumppanuuksia sekä avaamaan mittavia operatiivisia markkinoita, Kiikeri kertoo.

- Toiminnan ytimessä ovat kovat teknologiamaat Suomi ja Israel, joiden kehittämiä yrityksiä, teknologioita ja tuotteita viedään Iso-Britannian ja Saksan suurille markkinoille. Käynnissä ovat myös neuvottelut USA:laisen tahon kanssa operatiivisen toiminnan käynnistämiseksi Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Oxygenin hallituksen puheenjohtaja, jalkapalloseura Manchester Unitedin hallituksen varapuheenjohtaja jatkaa uudessa yrityksessä tehtävässään.

Tera Groupin taustavoimina toimii pari mediamielessä kuumaa nimeä, nimittäin Matthew Freud ja Elisabeth Murdoch. Aivan oikein, Mr. Freud on kuulun Sigmundinpojanpojanpoika ja puolestaan Elisabeth Murdoch mediamoguli Robert Murdochin tytär.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?