Neuvonantajaksi Arto Karila - Mobiili - Ilta-Sanomat

Jippii yhtiöittää wlan-verkkotoiminnot

Jippii yhtiöittää laajakaistaisten, langattomien wlan-verkkojen rakentamisen ja ylläpidon omaan yhtiöönsä.

9.2.2001 14:44

Yhtiöittäminen tuli ajankohtaiseksi, sillä tärkein osa tuotekehitystä on saatu valmiiksi ja verkon laajamittainen kaupallinen hyödyntäminen voidaan aloittaa. Uuden yhtiön palvelukseen siirtyy Jippii Groupista noin 20 ihmistä.

- Yhtiöittämällä pystymme vauhdittamaan verkon rakennustöitä, laajentamaan verkkobisneksen kansainvälisille markkinoille sekä tekemään paremmin yhteistyötä alan teollisuuden kanssa, toteaa varatoimitusjohtaja Matti Roto.- Tulemme toimimaan verkossa palveluoperaattorina ja tarjoamme vastaavaa toimintamallia myös muille operaattoreille, paljastaa Roto.

Tekniseksi neuvonantajaksi Arto Karila

Perustettavan verkkoyhtiön teknisenä neuvonantajana toimii professori Arto Karila Helsingin teknillisestä korkeakoulusta. Karila on julkisuudessa arvostellut kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon umts-luvista maksettuja huikeita hintoja.

- Uskon, että kevyt ja edullinen wlan-tekniikka tarjoaa kuluttajille nopean langattoman datasiirron murto-osalla umts-hinnoista ja tekniikalla, joka on saatavilla jo tänään, visioi Karila.

Olemme laskeneet, että pelkillä Saksan umts-luvista maksetuilla 300 miljardin markan toimilupamaksuilla voisimme peittää koko Saksan wlan-tukiasemilla noin 80 metrin välein, kertoo Karila, joka on toiminut Jippii Groupin hallituksessa vuodessa 1999 lähtien.

Wlan-verkkoratkaisu on herättänyt runsaasti myös kansainvälistä kiinnostusta. ( Lue: Jippiin WLAN kiinnostaa).Verkon rakentaminen aloitettiin kesällä 2000 ja ensimmäisenä laajan peiton alueena verkko valmistui joulukuussa Seinäjoelle. Lähiaikoina verkko laajenee Etelä-Espoon tärkeimmille asuinalueille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?