"Koirat haukkuvat..." - Mobiili - Ilta-Sanomat

Soneran johto kävi kovaan vastahyökkäykseen

Soneran johtokaksikko Kaj-Erik Relander ja Markku Talonen on ryhtynyt vahvaan puolustukseen mediassa. Puolustuksen puheenvuorot on esitetty Kauppalehdessä ja Taloussanomissa. Johtoa arvostelevan uutisen julkaisi viime viikolla Helsingin Sanomat.

31.1.2001 11:43

-Toimiva johto ei näe mitään syytä esittää uutta strategiaa, sanoo toimitusjohtaja Relander keskiviikon Taloussanomissa.

-Jos jälkikäteen viisastelee, olisimme todennäköisesti menneet Saksaan mukaan pienemmällä osuudella, hän toteaa.

Saksan umts-lupa maksoi Soneralle runsaat 20 miljardia markkaa eli pari kertaa yhtiön liikevaihdon verran. Relanderin mukaan harvoin muistetaan, että Saksan lisenssi on maksettu USA:n osakkuusyhtiöiden myynnillä.

"...karavaani kulkee"

Hallituksen puheenjohtaja Markku Talonen valitteli viime maanantaina Kauppalehdessä, että "koko homma on nyt ala-arvoista, mitä tulee yhtiön saamaan julkisuuteen".

-Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat, hän letkautti.

Talosen mediataidot muistetaan myös hänen kommenteistaan runsaat kolme viikkoa sitten, tammikuun kahdeksannen päivän Kauppalehdessä. Tällöin hän uhosi Soneran myyvän osan Saksan umts-osuudestaan voitollisesti. Osakemarkkinoilla tätä ei oikein uskottu.

Soneran johto, erityisesti Relander, joutui ulkoisen paineen kohteeksi viime viikolla, kun Helsingin Sanomat kirjoitti nimettömiin lähteisiin vedoten, että Soneran strategia on hukassa ja toimiva johto sekasortoisessa tilassa.

Soneran viestintäpäällikkö Jyrki Karasvirta kiistää tämän viikon painokkaiden vastakommenttien olevan tietoista julkisuusstrategiaa.

-Relander oli (viime viikonloppuna) Davosissa ja toimittajat olivat Davosissa. Hesarin näkemys taas oli yhden median näkemys, jota ei ole tarvetta lähteä kommentoimaan julkisuudessa, sanoo Karasvirta.

Helsingin Sanomat ja Taloussanomat kuuluvat SanomaWSOY-konserniin, kun Kauppalehti puolestaan on viestintäkonserni Alma Median tuote. Sonera puolestaan webcast-hankkeillaan kolkuttelee perinteisten mediatalojen reviirirajoja.

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?