Jippii osti Espanjan Gigabellin

Jippii Group hankki pienen jalansijan Espanjan internet-markkinoilta ostamalla Gigabellin Espanjan tytäryhtiön.

17.1.2001 7:05

Gigabell-kaupat jatkuvat

Jippiin espanjalainen tytäryhtiö on ostanut espanjalaisen yritysasiakkaisiin keskittyvän internet-operaattori Gigabell Ibérica S.L:n. Kyse on pienestä yrityksestä - vuoden 2000 liikevaihto oli noin kaksi miljoonaa markkaa. Kauppa on luonnollinen jatko - Jippii osti lokakuussa Gigabell Ibérican emoyhtiön, Frankfurtin pörssissä listatun Gigabell A.G:n.

Samassa yhteydessä Espanjan maajohtajaksi on nimitetty MBA, PhD Eduardo Barrera, 48. Barrera on aiemmin toiminut mm. Argentiinan hallituksen ministerinä sekä useissa Maailmanpankin, Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan komission sekä Euroopan kehitys- ja jälleenrakennuspankin (EBRD)kansainvälisissä hankkeissa.

Barrera on myös ISOC:n (Internet Society) jäsen sekä ECTF:n (European Community Telework/Telematics Forum) puheenjohtaja.

Espanjassa SMS-palvelut hitti

Jippiin varatoimitusjohtaja Matti Roto kertoo, että pienestä koosta huolimatta Gigabell Ibérica on merkittävä, koska sillä on paikallisia SMS-operaattorisopimuksia. Nämä puolestaan mahdollistavat internet- ja mobiiliportaalin avaamisen Espanjan markkinoille nopeasti.

Espanjan 40 miljoonan kuluttajan markkinoilla internet-yhteydet eivät ole lyöneet läpi. Kun vain 15% kotitalouksista on hankkinut internet-yhteyden, mobiililaitteilla ja SMS-palveluilla on suurempi merkitys kuin maissa, joissa internet-yhteydet ovat yleisempiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?