Nokia ei yksin riittänyt - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ericssonkin rakentaa Soneran umts-verkkoa

Ericsson toimittaa Soneran umts-verkon tukiasemajärjestelmän, joten Sonera valitsi 3G-toimittajiksi sekä Nokian että Ericssonin.

22.12.2000 12:42

Sonera rakentaa siis 3G-verkkonsa yhteistyössä kahden verkkolaitetoimittajan kanssa. Yhtiö julkisti aiemmin Nokian kanssa tehdyn umts-järjestelmäsopimuksen, joka koski muun muassa runkoverkko- ja radioverkkolaitteita sekä ylläpitopalveluja.

Soneran Suomen umts-investointien arvioidaan olevan noin 500 miljoonaa euroa seuraavien 10 vuoden aikana, sisältäen verkkoinvestoinnit, palvelualustat ja tietojärjestelmät.

Kolmivuotisen sopimuksen aikana Ericsson toimittaa Soneralle kolmannen sukupolven radioverkkolaitteita ja niihin liittyvää ylläpitoa.

- Ericssonin laaja verkko-osaaminen oli tärkeä tekijä tukiasematoimittajan valinnassa. Se täydentää erinomaisesti palveluja ja asiakashyötyä korostavaa näkemystämme verkkojen rakentamisessa ja käytössä, sanoo johtaja Anni Vepsäläinen Sonerasta.

- Nyt tehty sopimus on merkittävä askel kohti tehokasta ja toimintavarmaa kolmannen sukupolven matkaviestinverkkoa, jatkaa Vepsäläinen Sonerasta.

Soneran umts-verkon on tarkoitus olla käytössä suurimmissa kaupungeissa vuoden 2002 alussa eli reilun vuoden kuluttua. Sonera pyrkii hyödyntämään 3G-verkossa olemassa olevia gsm- ja gprs-verkkoja painottaen näin kustannustehokkuutta sekä jatkuvaa, saumatonta tukea palveluille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?