Lounge-tiloissa Soneran wGate - Mobiili - Ilta-Sanomat

Arlandan Finnair-loungeen WLAN

Finnairin lounge-tiloissa Tukholman lentokentällä Arlandassa on otettu käyttöön Sonera wGate -palvelulla toteutettu WLAN-verkko.

13.12.2000 8:39

Sonera wGate -palvelusta hyötyvät erityisesti paljon liikkuvat käyttäjät, kun muun muassa hotellit ja lentoasemat varustetaan langattomalla verkoilla. Tällöin muun muassa nopean internet-yhteyden mahdollistava verkkoyhteys siirtyy käyttäjän mukana paikasta toiseen.

Palvelussa käyttäjä kirjoittautuu radioverkkoon sen kantama-alueella käyttäen WLAN-kortilla varustettua sylimikroa. Asiakas kirjautuu palveluun sisään avatessaan internet-selaimen, jonka jälkeen hänelle avautuu Finnairin hallinnoima portaalisivu. Tämän etusivun jälkeen on internet normaalisti asiakkaan käytettävissä, joten mitään rajoituksia käytön suhteen ei ole teknisesti asetettu.

Palvelu on projektin pilotointi-vaiheen ajan eli ainakin vuoden loppuun saakka Finnairin lounge-asiakkaille ilmainen. Sen jälkeen Sonera laskuttaa verkon käytöstä.

Sonera wGate -palveluissa hyödynnetään käyttäjän sijaintitietoa, jonka perusteella tarjotaan lisäpalveluja. Liityttäessä palveluun käyttäjälle avautuu sijainnin perusteella aloitussivu, jolla voidaan tarjota erikoispalveluja. Finnair hyödyntää sijaintitietoa tarjoamalla asiakkailleen siis oman tervetuloa-sivunsa.

wGate -palvelu on käytössä Arlandan lisäksi Helsinki-Vantaan lentokentällä Finnairin lounge-tiloissa, Holiday Inn Helsinki -Congress Centerissä, Tampere-talossa sekä Finnair Stadium -jalkapalloareenalla Helsingissä. Monilla yrityksillä on myös oma WLAN-verkkonsa.

Sonera wGate -palvelu tulee laajenemaan kansainvälisesti myös solmimalla "roaming"-sopimuksia toisten palveluntarjoajien kanssa.

Sonera wGate perustuu avoimiin standardeihin, sillä se on yhteensopiva IEEE 802.11b WLAN -standardin kanssa. Järjestelmän tiedonsiirtonopeus on enimmillään 11 megabittiä sekunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?