Mobiili

Sonera tilasi umts-verkon Nokialta

Julkaistu:

Sonera aloittaa kolmannen sukupolven umts-verkkonsa rakentamisen Nokian kanssa. Soneran umts-verkon rakentaminen aloitetaan välittömästi, ja se on toiminnassa suurimmissa kaupungeissa vuoden 2002 alussa. Sonera valitsee myöhemmin myös muita umts-verkkolaitetoimittajia.
Kolmivuotisen sopimuksen puitteissa Nokia toimittaa Soneralle muun muassa runkoverkko- ja radioverkkolaitteita sekä ylläpitopalveluja. Sonera aikoo kuitenkin rakentaa umts-verkkonsa yhteistyössä useiden verkkolaitetoimittajien kanssa. Nyt julkistettu sopimus Nokian kanssa on näistä kumppanuuksista ensimmäinen.

Soneran Suomen umts-investointien arvioidaan olevan noin 500 miljoonaa euroa seuraavien 10 vuoden aikana. Tähän summaan sisältyvät verkkoinvestoinnit, palvelualustat ja tietojärjestelmät.

 Anni Vepsäläinen: Värikuva, Sonera
- Valitsimme Nokian umts-järjestelmätoimittajaksi, koska olemme jo pitkään tehneet menestyksekästä yhteistyötä ja jaamme yhteisen näkemyksen verkkojen kehityksestä.

- Gsm- ja gprs-verkkojen hyödyntäminen on merkittävä osa umts-verkkostrategiaamme. Näin tuotamme parhaalla tavalla kustannustehokkuutta ja etua asiakkaillemme, sanoo johtaja Anni Vepsäläinen Sonerasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Nokia on tyytyväinen kotikentällä

Kolmivuotisen sopimuksen mukaan Nokia toimittaa 3G IP Mobility -runkoverkon sisältäen piiri- ja pakettikytkentäiset verkkoelementit sekä ylläpitopalveluja Soneran Suomen 3G-verkkoon. Nokiasta tulee myös Soneran WCMDA-radioverkon päätoimittaja.

- Sonera on jo laajentamassa langattomien internet-palveluiden, nopeiden datayhteyksien sekä langattoman kaupankäynnin palveluvalikoimaa.

- Yhdistämällä Soneran innovatiivisen ja ainutlaatuisen palvelukehityksen sekä Nokian kustannustehokkaan langattoman IP-pohjaisen WCDMA-matkapuhelinverkon, olemme iloisia voidessamme tukea Soneran siirtymistä kohti kolmannen sukupolven markkinoita, sanoo johtaja J.T. Bergqvist Nokia Networksistä.

Kommentit

    Näytä lisää