Sonera valitsee muitakin 3G-toimittajia - Mobiili - Ilta-Sanomat

Sonera tilasi umts-verkon Nokialta

Sonera aloittaa kolmannen sukupolven umts-verkkonsa rakentamisen Nokian kanssa. Soneran umts-verkon rakentaminen aloitetaan välittömästi, ja se on toiminnassa suurimmissa kaupungeissa vuoden 2002 alussa. Sonera valitsee myöhemmin myös muita umts-verkkolaitetoimittajia.

4.12.2000 13:40

Kolmivuotisen sopimuksen puitteissa Nokia toimittaa Soneralle muun muassa runkoverkko- ja radioverkkolaitteita sekä ylläpitopalveluja. Sonera aikoo kuitenkin rakentaa umts-verkkonsa yhteistyössä useiden verkkolaitetoimittajien kanssa. Nyt julkistettu sopimus Nokian kanssa on näistä kumppanuuksista ensimmäinen.

Soneran Suomen umts-investointien arvioidaan olevan noin 500 miljoonaa euroa seuraavien 10 vuoden aikana. Tähän summaan sisältyvät verkkoinvestoinnit, palvelualustat ja tietojärjestelmät.

- Valitsimme Nokian umts-järjestelmätoimittajaksi, koska olemme jo pitkään tehneet menestyksekästä yhteistyötä ja jaamme yhteisen näkemyksen verkkojen kehityksestä.

- Gsm- ja gprs-verkkojen hyödyntäminen on merkittävä osa umts-verkkostrategiaamme. Näin tuotamme parhaalla tavalla kustannustehokkuutta ja etua asiakkaillemme, sanoo johtaja Anni Vepsäläinen Sonerasta.

Myös Nokia on tyytyväinen kotikentällä

Kolmivuotisen sopimuksen mukaan Nokia toimittaa 3G IP Mobility -runkoverkon sisältäen piiri- ja pakettikytkentäiset verkkoelementit sekä ylläpitopalveluja Soneran Suomen 3G-verkkoon. Nokiasta tulee myös Soneran WCMDA-radioverkon päätoimittaja.

- Sonera on jo laajentamassa langattomien internet-palveluiden, nopeiden datayhteyksien sekä langattoman kaupankäynnin palveluvalikoimaa.

- Yhdistämällä Soneran innovatiivisen ja ainutlaatuisen palvelukehityksen sekä Nokian kustannustehokkaan langattoman IP-pohjaisen WCDMA-matkapuhelinverkon, olemme iloisia voidessamme tukea Soneran siirtymistä kohti kolmannen sukupolven markkinoita, sanoo johtaja J.T. Bergqvist Nokia Networksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?