Mobiili

Sampo-Leonia ostaa Mandatumin

Julkaistu:

Finanssitavaratalo Sampo-Leonia ostaa investointipankki Mandatumin. Kauppa toteutetaan osakevaihdolla, jossa 5,5 Mandatumin osakkeella saa yhden Sampo-Leonian osakkeen.
Sampo-Leonia: Logo
Sampo-Leonian pääjohtaja Jouko K. Leskinen on samalla pyytänyt eroa ja hänen tilalleen konserni-johtajaksi on nimitetty 1.1.2001 alkaen Mandatumin johtokunnan puheenjohtaja Björn Wahlroos.


Mandatum Pankki Oyj: Logo
Osana järjestelyä Wahlroos sitoutuu olemaan kahden vuoden ajan myymättä vaihdossa saamiaan Sampo-Leonian osakkeita, minkä jälkeen luovutusrajoitus poistuu asteittain kolmen vuoden kuluessa.

Suomen valtio on edelleen uudenkin konsernin suurin osakkeenomistaja 40,2 prosentin omistusosuudellaan kaikista osakkeista (äänistä 39,9%). Muut suuret osakkaat ovat Varma-Sampo-konserni 12,2 % (12,1%), Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva 2,5% (3,4%), Björn Wahlroos 2,1% (2,1%), Stora Enso Oyj 1,6% (1,5%), Vestcap Oyj 1,3 % (1,3 %), Outokumpu Oyj 0,6% (0,6%). Wärtsilä Oyj Abp 0,3% (0,3%) ja Imatran Voiman Eläkesäätiö 0,2% (0,2%). Muiden osakkaiden hallussa on 38,8% osakkeista (38,4 %).

Mandatumin osakkaiden yhteenlaskettu omistusosuus konsernista on 6,4 %.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sampo-Leonian suurista omistajista Suomen valtio ja Varma-Sampo-konserni ovat ilmoittaneet, että ne antavat tukensa yhdistymiselle. Samoin ryhmä Mandatumin osakkeenomistajia, jotka omistavat noin 39 prosenttia osakkeista ja noin 51 prosenttia äänistä, on ilmoittanut, että se aikoo hyväksyä vaihtotarjouksen.

[
]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Kommentit

    Näytä lisää