Mobiili

3Com luottaa gigabitin Ethernetiin

Julkaistu:

Keväisestä strategiamuutoksesta huolimatta nopeat lähiverkot ovat edelleen 3Comin pääbisnes. Gigabitin Ethernet-verkkojen ansiosta näin tulee olemaan vielä vuosia, arvio 3Com Nordicin toimitusjohtaja Jon Björnland.
3Comin tuotemalliston pääpaino on nyt kotien ja pienyritysten isdn- ja adsl-yhteyksissä, langattomissa WLAN-tuotteissa ja alle 1 000 hengen yritysten lähiverkoissa. Lähiaikoina markkinoille tulee muun muassa Bluetooth-tuotteita ja langattomia kotiverkkoja.

Strategiamuutos ei loppujen lopuksi ollut kovin merkittävä, sillä mallistosta poistui vain suuryrityksille tarkoitettu CoreBuilder 9000 ja kuluttajatuotteista U.S.Robotics-modeemit.

3Com Nordic AB:n toimitusjohtajan, norjalaisen Jon Björnlandin mukaan yritys pyrkii seuraamaan neljää uutta teknologianaaltoa.


Jon Björnland: 1/2-vartalokuva - Web-teknologioissa 3Com keskittyy infrastruktuuriin, kuten Firewall-ratkaisuihin ja Web Caching-tekniikkaan. Konvergenssi tarkoittaa 3Comin näkökulmasta puolestaan äänen eli puheluiden ja datan tuomista samoihin ip-verkkoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
- Laajakaistatuotteissa keskitymme erityisesti adsl- ja kaapeliyhteyksiin, joissa molemmissa olemme markkinakakkosia. Langattomissa tekniikoissa painopiste on LAN-lähiverkkojen ja
mobiiliverkkojen yhdistämisessä, kertaa Jon Björnland.

Langattomista verkoista puhutaan paljon, ja 3Comillakin on oma AirConnect-tuoteperheensä. "Vanhat kunnon" Ethernet-verkot ovat kuitenkin tällä hetkellä suuressa murroksessa, sillä gigabitin Ethernet on lyömässä läpi uusissa verkoissa.

Gigabitin Ethernetistä perustuote

3Com tarjoaa gigabitin Ethernet -ratkaisuja sekä kupari- että kuituverkkoihin. Vaikka kuparikaapeloinnilla on rajoitteena 100 metrin toimintaetäisyys, usko siihen on tällä hetkellä vahva, sillä kupari-kytkimet ovat noin 20 prosenttia edullisempia kuin kuitukytkimet.

Kun kustannuksissa huomioidaan vielä kaapelointikustannukset päästää kupariverkoissa jopa 50 prosentin säästöön verrattuna kuituverkkoihin.

Jon Björnlandin arvion mukaan gigabitin Ethernet syrjäyttää 100-megaiset verkot uusissa asennuksissa täydellisesti 18 kuukaudessa. Samalla verkkolaitteiden hinnat laskevat huomattavasti, sillä gigabittisen ja 100-megaisen kytkimen valmistuskustannuksissa ei ole juuri eroa.

Web-apua jälleenmyyjille

3Com pysyttelee sitkeästi jälleenmyyntikanavassa, eikä suunnitelmia suoramyynnin aloittamisesta ole. Yritys on myös kehittänyt myynnin tukityökaluja internetiin: 3Com Web Tools.

Webistä löytyy muun muassa Trade Up -vaihto-ohjelma, jonka avulla jälleenmyyjä pystyy hyvittämään asiakasta vanhoista verkkolaitteista, kun hän vaihtaa ne 3Com-tuotteisiin. Vaihdettavat tuotteet voivat olla muitakin kuin 3Comin laitteita, ja niiden hyvitysarvo näkyy välittömästi netistä.

Tuotteita ei edes tarvitse palauttaa 3Comille. Hyvityksen ehtona on, että asiakas poistaa vanhan tuotteen tai tuotteet verkosta, johon uusi 3Com-laite asennetaan. Korvattavien tuotteiden tiedot ja sarjanumerot on myös ilmoitettava 3Comille.

Kommentit

    Näytä lisää