Startupfactorylta 6 miljoonaa Mobicukselle - Mobiili - Ilta-Sanomat

Mobiilibisnes kiinnostaa myös sijoittajia

Julkaistu: 16.10.2000 10:01

Uusiin mobiili-innovaatioihin erikoistunut pääomasijoittaja Startupfactory sijoittaa kuusi miljoonaa markkaa mobiilimarkkinoinnin ohjelmistoja kehittävään Mobicus-yhtiöön.

Mobicus on palveluoperaattoreille suunnattu markkinointiohjelmisto, jonka avulla operaattori voi tarjota markkinoijille matkapuhelinta vuorovaikutteisena viestintäkanavana. Markkinoijille tämä tarkoittaa yksilöidyn markkinointisisällön kohdistamista kuluttajalle esimerkiksi käyttäjäprofiilin, käyttäjän sijainnin, käyttötilanteen, ajankohdan ja vastaavien muuttujien perusteella.

- Jo tekstiviestit ovat oikein hyödynnettynä ja kuluttajan ehdoilla toteutettuna hyviä mainonnan, suoramarkkinoinnin ja promootioiden välineitä. Mobicuksen strategiana on keskittyä jo olemassa oleviin, riittävän käyttöasteen saavuttaneisiin matkaviestinnän teknologioihin.

- Itse tuotealusta sallii kuitenkin uusien teknologiarajapintojen nopean ja joustavan lisäämisen niiden yleistyessä, lupaa Mobicus Oy:n toinen perustaja ja teknologiajohtaja Juho-Pekka Virolainen.