UMTS 2000 -konferenssi Barcelonassa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokia julkistaa 3G-verkon ja langattoman internetin ratkaisuja

Nokia on julkistanut tänään UMTS 2000 -kongressissa Barcelonassa joukon 3G-verkkoratkaisuja ja langattoman internetin mahdollistavia perusjärjestelmiä. Ratkaisuilla pyritään nopeuttamaan kolmannen sukupolven verkkojen syntymistä ja niistä operaattoreille aiheutuvia kustannuksia.

11.10.2000 12:54

Wapin julkistus tapahtui niin nopeasti ja monessa vaiheessa, että Nokiankin on ollut pakko hieman hioa umts-julkistustaktiikkaansa. Markkinoille tulon ajoitus on nimittäin seuraavan sukupolven järjestelmissä ratkaisevaa.

Nokian tavoitteena onkin nyt kehittää sellaisia järjestelmiä, jotka mahdollistavat nopean uusien palveluiden kehittämisen ja markkinoille tuomisen. Tähän tähtäävät muun muassa paikkatietopalveluihin tarkoitettu Nokia mPosition -ratkaisu sekä langattoman Internetin perusjärjestelmä Nokia mPlatform -ratkaisu.

Kolmannen sukupolven investoinneissa radioverkon osuus on noin 70 prosenttia, joten siellä saavutetaan myös suurimmat säästöt. Uusi WCDMA-tukiasematuoteperhe tukee Nokia Smart Radio -konseptia, joka mahdollistaa operaattoreille jopa 75 prosentin kapasiteetin lisäyksen käyttäen noin 30 prosenttia vähemmän tukiasemia kuin perinteisissä ratkaisuissa. Uusi Common Radio Resource Management -ratkaisu lisää puolestaan radioverkon kapasiteettia jopa 50 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?