Mobiili

Laajakaistalla vauhtia kotiliittymiin

Julkaistu:

Uudet asuinkohteen voidaan liittää jo rakennusvaiheessa Elisan huippunopeaan alueelliseen gigabit-luokan verkkoon. Näin asuntoihin tuodaan vähintään 10 megabitin kiinteä yhteys internetiä ja muita verkkopalveluja varten.
Elisa Communications Oyj on tehnyt useita sopimuksia laajakaistaisen kiinteistöliittymäpalvelun toteuttamisesta pääkaupunkiseudun rakennuskohteisiin. Kun asuinkiinteistö liitetään jo rakennusaikana Elisan huippunopeaan alueelliseen gigabit-luokan tietoliikenneverkkoon ja asuinkiinteistöt varustetaan laadukkaalla yleiskaapeloinnilla, saadaan asuntoihin vähintään 10 megabitin kiinteä yhteys.

Esimerkiksi Skanska Etelä-Suomi Oyj tarjoaa valittujen rakennuskohteiden asukkaille palvelupakettia, joka sisältää internet-yhteydet ja uusia tietoliikennepalveluja. Myös NCC Finland Oy varustaa uusia vapaarahoitteisia asuinrakennuskohteita kiinteillä internetyhteyksillä, joista osa tullaan toteuttamaan Elisan laajakaistaisella seuraavan sukupolven kiinteistöliittymällä.

Herttoniemenrantaan rakennettavaa puolestaan Kipparikortteli, jonka 390 vuokra-asuntoa varustetaan nopealla verkolla. Näin Elisa toteuttaa yhdessä rakennuttajan kanssa myös vuokratalokiinteistöihin alueellisia laajakaistaisia tietoliikennepalveluita.

- Yksittäisen asunnon haltija ottaa palvelun käyttöönsä tekemällä sopimuksen Elisan kanssa. Kiinteistön liittäminen palveluun käy hyvin myös talon valmistumisen jälkeen, jos kiinteistön sisällä oleva kaapelointi on toteutettu standardin mukaisesti, kertoo kehityspäällikkö Kirsi Jäntere Elisasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palvelusopimuksen tehneelle asukkaalle tulee peruspalveluna oma jakamaton internetyhteys ja uusia jokapäiväistä elämää helpottavia palveluja, kuten paikalliset yhteisö- ja kommunikointipalvelut.

Lisämaksullisina palveluina tarjotaan etätyömahdollisuus ja laajennetut tietoturvapalvelut.

- Tarjoamme asiakkaillemme kaapelitelevisio-yhteistyökumppaniemme kanssa laajakaistaista yhteyttä hyödyntävät tulevaisuuden tv- ja radiopalvelut, sisältäen erilaisia käyttöä helpottavia tilausominaisuuksia. Myös huoneisto- ja kiinteistökohtaisia niin sanottuja älykkään asuinympäristön ratkaisuja toteutetaan tulevissa yhteistyöhankkeissa ensi vuonna, lupaa Kirsi Jäntere.

Kommentit

    Näytä lisää