Mobiili

IBM:n keksintö nopeuttaa tiedonsiirtoa internetissä

Julkaistu:

IBM on kehittänyt BAT-ohjelmiston, joka jakaa verkon kaistan-leveyttä verkkoliikenteelle annettujen priorisointien mukaan. Tämä nopeuttaa esimerkiksi internet-liikennettä, jossa on liikkuvaa kuvaa tai e-bisnespalveluja.
IBM on kehittänyt uuden teknologiaratkaisun, joka nopeuttaa merkittävästi tiedonsiirtoa internetissä. Uudessa tekniikassa vain sadan rivin mittainen ohjelma varmistaa, että nopeita ja häiriöttömiä yhteyksiä vaativat sovellukset saavat tarvitsemansa kaistanleveyden verkossa.

Uudesta ohjelmistosta hyötyvät esimerkiksi videokuvan välittäminen ja sähköinen kaupankäynti. Bandwidth allocation technology (BAT) -ohjelmisto toimii IBM:n PowerNP-verkkosuorittimessa, jota käytetään esimerkiksi reitittimissä ja kytkimissä.

PowerNP-suorittimen ja BAT-ohjelmiston yhdistelmän avulla informaatiolle voidaan määritellä erilaisia kiireellisyysasteita, jolloin kiireellisempi tieto siirtyy ensimmäisenä.

Monet palveluntarjoajat joutuvat tällä hetkellä ylimitoittamaan verkkokapasiteettiaan ruuhkahuippujen mukaan, mikä johtaa siihen, että verkkoa ei hyödynnetä kustannustehokkaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uusi prosessorin ja BAT-ohjelmiston avulla verkkoliikenne voidaan jakaa eri tasoihin niiden tärkeyden mukaan. Tämän jälkeen palveluntarjoajat voivat muun muassa hinnoittelulla ohjata priorisointia ja jakaa resurssejaan tehokkaammin.

BAT-teknologian avulla voidaan nopeuttaa myös nykyisiä yhteyksiä nopeuttaa jopa kaksinkertaisesti. Teknologia on odotettavissa IBM:n kuparipohjaisiin NP4GS3-verkkosuorittimiin myöhemmin tänä vuonna.

IBM esittelee kaistanhallintaohjelmistoa Networld+Interop -messuilla Atlantassa vielä tämän kuun aikana.

Lisätietoja: http://www.chips.ibm.com/products/wired/

Kommentit

    Näytä lisää