Luvut julki: Odotettu PS5-lisä­laite ei ollutkaan floppi

PSVR2-lasit ovat myyneet yllättävän hyvin.

PSVR2-laseista saa pulittaa Suomessa yli 600 euroa.

Sony on paljastanut PlayStation 5:lle julkaistun PSVR2-lasien ensimmäiset myyntiluvut. Yli 600 euroa maksavat lasit tulivat myyntiin helmikuun lopulla.

Laseja meni ensimmäisen kuuden viikon aikana kaupaksi maailmanlaajuisesti noin 600 000 kappaletta.

Alkuperäinen PSVR myi samassa ajassa kahdeksan prosenttia vähemmän. PSVR julkaistiin lokakuussa 2016.

Bloomberg uutisoi maaliskuussa, että erään analytiikkafirman arvioiden mukaan laseja olisi myyty reilussa kuukaudessa vain 270 000.

Tähän suhteuttaen Sonyn virtuaalilasit ovat ylittäneet odotukset reilusti. Siitä huolimatta, että monilla isoilla markkina-alueilla lasit pystyi aluksi ostamaan ainoastaan Sonyn oman verkkokaupan kautta. Yhdysvalloissa ja Britanniassa lasit rantautuivat esimerkiksi vasta hiljattain suuriin ketjumyymälöihin.

Vertailussa kannattaa huomioida myös PSVR-lasien myyntien lähtökohdat. Kun PSVR tuli vuonna 2016 myyntiin, markkinoilla oli noin 45 miljoonaa PlayStation 4- konsolia. PSVR2:n tullessa myyntiin PS5-konsoleita oli myyty noin 32 miljoonaa kappaletta.

Alkuperäinen PSVR oli myyntimenestys yli viidellä miljoonalla kappaleella. Siitä huolimatta VR-pelaaminen ei ole lyönyt itseään läpi pelaamisen valtavirtaan. PSVR2 tuskin muuttaa tilannetta.

Sonyn talousjohtaja Hiroki Totoki totesi maaliskuussa, että uutuuslaiteella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet myydä enemmän kuin ensimmäinen PSVR. PlayStation-pomo Jim Ryan puolestaan totesi viime viikolla Famitsulle, että vielä on liian aikaista arvioida PSVR2:n suosiota ja menestystä.

PSVR-laseja koskevissa keskusteluissa laitteen suurimmaksi ongelmaksi nousevat kerta toisensa jälkeen samat asiat: pelitarjonta ja lasien toimivuus. Jälkimmäisellä viitataan siihen, että osa käyttäjistä kokee pahoinvointia lasien kanssa. Tämä riski yhdistettynä lasien hintaan ei houkuttele kaikkia avaamaan lompakkoa vaikka kiinnostusta olisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?